Президентът Румен Радев поздрави Джоузеф Байдън по повод встъпването му

...
Президентът Румен Радев поздрави Джоузеф Байдън по повод встъпването му
Коментари Харесай

Радев към Байдън: Високо ценим политическото, икономическото и културно сътрудничество със САЩ


Президентът Румен Радев поздрави Джоузеф Байдън във връзка встъпването му в служба като 46-и президент на Съединените американски щати и му пожела триумф в неговата високоотговорна задача, оповестиха от прессекретариана на президента.

В приветственото си писмо българският държавен глава показва, че през последните десетилетия съюзническите връзки сред Република България и Съединените американски щати са се трансформирали в потвърдено и трайно другарство и разумно са придобили статут на стратегическо партньорство.

България високо цени политическото, икономическото и културно съдействие със Съединени американски щати, както и задълбоченото партньорство в региона на сигурността и защитата, в битката с интернационалния тероризъм и проведената престъпност, акцентира президентът Радев.

Румен Радев показва вяра, че динамичността на съдействието сред България и Съединени американски щати ще откри съотвестващ израз и в постигането на прогрес в разговора за включване на България в програмата на Съединени американски щати за безвизови пътувания VWР.

В писмото си президентът показва още, че България ще разчита на поддръжката на Съединени американски щати за кандидатурата на страната ни за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване, както и по редица други въпроси от съвместен интерес.

През 2021 година България е страна-домакин на Инициативата „ Три морета “, която има капацитета посредством възстановяване на транспортната, енергийна и цифрова съгласуваност в Източна Европа да се трансформира в действителен инструмент за ускорение на растежа в нашия район и за по-бързото икономическо и обществено доближаване сред Източна и Западна Европа, се споделя в писмото на българския президент.

Признателен съм за досегашната политическа и декларираната материалнаподкрепа, на която се радва тази огромна районна самодейност от страна на Съединени американски щати и се надявам, че това отношение ще продължи и отсега нататък, акцентира още президентът Румен Радев в писмото си до президента на Съединените американски щати Джоузеф Байдън.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР