Последствията от Covid кризата за гръцкия туризъм през миналата година

Последствията от Covid кризата за гръцкия туризъм през миналата година ...

Гърция отчете със 70% по-малко приходи от туризъм


Последствията от Covid кризата за гръцкия туризъм през миналата година се изразяват в над 70% спад на приходите, съобщава кореспондентът на БНР в Гърция.

Затова гръцкият туристически сектор настоява за ясна европейска и национална политика. Асоциацията на собствениците на туристически агенции в Гърция изпрати обръщение към правителството с искане за спешна и конкретна стратегия за туристическия сезон. Настояват спешно министерството по туризъм да издаде наредба за работа в туристическия сектор.

"Приемаме вече резервации в неяснота как ще се работи това лято", споделят туроператорите. Няма яснота за движението на европейските граждани и дали туризмът ще се обвърже с общ имунизационен паспорт.

Дали работещите в туристическия сектор е задължително да са имунизирани, дали хотелите трябва да приемат гости след бърз тест за коронавирус . "Не можем да се подготвим за сезона без да познаваме правилата", категорични са от туристическия сектор в Гърция.

Цялата туристическа верига трябва да бъде с мерки, които да ограничат разпространението на вируса, е позицията хотелиерите в Гърция.

Отваряне на ресторантите и таверните в южната ни съседка се очаква през месец май след Великден.

Източник: duma.bg