Последствията от Covid кризата за гръцкия туризъм през миналата година

...
Последствията от Covid кризата за гръцкия туризъм през миналата година
Коментари Харесай

Гърция отчете със 70% по-малко приходи от туризъм


Последствията от Covid рецесията за гръцкия туризъм през предходната година се показват в над 70% спад на приходите, оповестява кореспондентът на БНР в Гърция.

Затова гръцкият туристически бранш упорства за ясна европейска и национална политика. Асоциацията на притежателите на туристически организации в Гърция изпрати послание към държавното управление с искане за незабавна и съответна тактика за туристическия сезон. Настояват незабавно министерството по туризъм да издаде разпоредба за работа в туристическия бранш.

" Приемаме към този момент резервации в неизясненост по какъв начин ще се работи това лято ", споделят туроператорите. Няма изясненост за придвижването на европейските жители и дали туризмът ще се обвърже с общ имунизационен паспорт.

Дали работещите в туристическия бранш е наложително да са ваксинирани, дали хотелите би трябвало да одобряват посетители след бърз тест за ковид. " Не можем да се подготвим за сезона без да познаваме разпоредбите ", безапелационни са от туристическия бранш в Гърция.

Цялата туристическа верига би трябвало да бъде с ограничения, които да лимитират разпространяването на вируса, е позицията хотелиерите в Гърция.

Отваряне на заведенията за хранене и таверните в южната ни съседка се чака през месец май след Великден.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР