Посещението на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Москва на 7

...
Посещението на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Москва на 7
Коментари Харесай

Гърция обяви посещението на Ципрас в Русия за абсолютно успешно



Посещението на гръцкия министър председател Алексис Ципрас в Москва на 7 декември е безусловно сполучливо и слага нови основи за по-нататъшно съдействие сред двете страни, изключително в региона на стопанската система и културата. Това съобщи първият зам.-министър на външните работи на Гърция Йоргос Катрунгалос в изявление за гръцки медии, представен от гръцкото външно министерство и ТАСС.

Срещите на Ципрас в Москва " са безусловно сполучливи на най-високо равнище - с съветския министър председател Дмитрий Медведев и президента на Руската федерация Владимир Путин. Срещите на по-ниско равнище също са сполучливи - в границите на взаимна междуправителствена комисия , чиято задача е да дефинират икономическите цели на съдействието сред двете страни ", изясни първият заместник-външен министър.

 Путин разгласи за изцяло реалистично
Путин разгласи за изцяло реалистично " Турски поток " да мине през Гърция

Играе ли Русия двойна игра?

" Тези срещи са позитивни, тъй като направиха още по-топли връзките ни , които бяха засенчени от противен епизод това лято (експулсиране на съветски дипломати), само че също и тъй като те проправиха пътя за нашето съдействие, изключително в региона на стопанската система и културата, на нови, по-добри основи ", разяснява Котрунгалос.

 Ципрас изрази терзания пред Путин от продажбата на съветско оръжие на Турция
Ципрас изрази терзания пред Путин от продажбата на съветско оръжие на Турция

Турция поръча противоракетни системи С-400 от Русия

В отговор на въпрос, дали са преодолени всички проблеми в двустранните връзки , първият заместител изяснява: " Двете страни се съгласиха, че това остава в предишното , ние вярвахме и имаме вяра, че трябваше да изпратим сигнал, обвързван със отбраната на нашия суверенитет , само че не имаме вяра, че това е систематичен детайл, основен детайл от нашите разлики ".

" Нашите връзки, както знаете, обичайно са положителни и ние се стремим да подсигуряваме, че те ще останат положителни в нашата многостранна външна политика ", добавя той.

 Ципрас желае да трансформира Гърция в енергиен център на среща с Путин
Ципрас желае да трансформира Гърция в енергиен център на среща с Путин

Той акцентира значимата роля на Русия в обезпечаването на сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР