Пореден жест на Бойко Борисов в опит да потуши напрежението

...
Пореден жест на Бойко Борисов в опит да потуши напрежението
Коментари Харесай

Отново пускат фенове по стадионите


Пореден жест на Бойко Борисов в опит да потуши напрежението и митингите против него и властта. Този път към футболните ентусиасти. Премиерът разпореди почитателите още веднъж да бъдат позволени по стадионите, откакто последователите на ЦСКА и " Левски " желаеха.

Припомняме, че макар рецензиите на лекари и зравни специалисти, Борисов разреши финалът за Купата на България да бъде гледан от десетки хиляди онлайн. След това стадионите бяха затворени, тъй като почитателите явно не съблюдаваха ограниченията.

С новото предписание се позволява оборудванията да бъдат запълнени до 50% от потенциала им.

Максималният позволен брои на фенове в бранш е 1000 души, които би трябвало да бъдат настанени през седалка. По този метод ще бъде разрешено наличието на последователи на трибуните още за старта на футболното състезание в Първа лига този петък, оповестиха от спортното министерство.

По-рано във вторник министърът на спорта Красен Кралев разяснява, че " всички би трябвало да си помислят какво би трябвало да се направи преди да се пристъпи към отварянето на залите и стадионите ".

Той напомни, че България бе една от 15-те страни членки на Европейски Съюз, които позволиха фенове на спортните мероприятия, само че всички видяха, че разпоредбите не се съблюдаваха.

След това здравният министър Костадин Ангелов даде да се разбере, че макар печалния опит и рецензиите на доста лекари, Министерство на здравеопазването е склонно още веднъж да пусне аудитория на стадионите за футболното състезание.

Това щяло да стане откакто се изготви инструкции и здравните управляващи получат увещание от представителите на клубовете и агитките, че ще се съблюдава отдалеченост и ще се носят маски от почитателите.

Репликиран, че предходният опит към този момент е посочил, че ограниченията на стадиона не се съблюдават, Ангелов сподели, че този път органите ще са бъдат безкомпромисни. Освен това той няколко пъти съобщи, че не можем да спрем да живеем.

Във вторник последователите на " Левски " излязоха с позиция дали нощните заведения са по-важни от футбола и спорта.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР