Паспортът за ваксиниране да е медицински документ, а не улеснение

...
Паспортът за ваксиниране да е медицински документ, а не улеснение
Коментари Харесай

Евролидерите: Ваксината не е документ за пътуване


Паспортът за имунизиране да е медицински документ, а не облекчение пътешестване. Около това мнение се сплотиха водачите от Европейски Съюз само че време видеоконференция тази нощ. Границите на общността би трябвало да останат отворени, само че е добре да се лимитират пътуванията, които не са от първостепенно значение.

Лидерите подчертаха, че остават доста въпроси за прозрачността и графика за доставка на другите ваксини.

Европейска комисия предлага въвеждането на " тъмночервени зони " с изключително мощно разпространяване на Covid -19 на картите за следене на болестта, съобщи ръководителят на комисията Урсула фон дер Лайен.

Тя стимулира предлагането с обстоятелството, че с цел да останат вътрешните граници отворени и да действа общият пазар при усложнената обстановка с разновидностите на вируса и повишаването на броя на инфектираните, са нужни целенасочени ограничения за сигурност, съобщи БНР.

" За да идентифицираме области с висок риск, би трябвало да предефинираме картографирането. Затова предлагаме да се вкара нова категория " тъмночервени зони ", което ще демонстрира, че в тях вирусът циркулира на доста високи равнища.От хората, които идват от тези зони, може да се изисква да си създадат тест преди тръгване, както и да бъдат сложени под карантина при идването им. Това е в границите на Европейски Съюз. Предвид извънредно сериозната здравна конюнктура, всички маловажни пътувания би трябвало мощно да бъдат ограничавани както в самите страни, по този начин и през границите “, обясни Фон Лайен.

Лидерите са се съгласили, че на този стадий паспортите за имунизиране биха могли да се употребяват единствено за медицински цели, а на идващия стадий ще се види дали и при какви условия могат да се употребят за друго, сподели ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Той добави, че към този момент те са внимателни по въпроса, защото към момента не са ясни всичките последици от тяхното потребление.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР