От понеделник спират плановия прием и плановите операции във всички

...
От понеделник спират плановия прием и плановите операции във всички
Коментари Харесай

От понеделник спират плановия прием в болниците в червените зони


От понеделник стопират плановия банкет и плановите интервенции във всички лечебни заведения в алените зони в страната, заяви шефът на „ Александровска болница “ проф. Борис Богов пред Българска национална телевизия. Още през вчерашния ден от НОЩ перпоръчаха да се употребяват районни подходи за по-строги ограничавания в зоните с по-висока заболеваемост. Първо в област Бургас бе взето решение за прекъсване на плановия образец и плановите интервенции.

Проф. Богов изясни, че по-късно през днешния ден се чака такава заповед на здравния министър, а към този момент лечебните заведения са получили нужните инструкции от оперативния щаб.

Целта е да се освободят кревати за пациенти с ковид.

Вповечето лечебни заведения се следи равномерен растеж на приетите в болница с вируса, съгласно управляващите лечебните заведения са по-подготвени в сравнение с през есента.

Има задоволително медици. Болниците са готови, сътрудниците знаят повече, нямаме дефицити от каквото и да било, само че за този интервал от ноември до през днешния ден нямаме импорт на фрагменти, т.е., нямаме лекари и медицински сестри, които да са пристигнали повече, разполагаме със същия брой. Призивът към всички хора е да съблюдават ограниченията, тъй като третата инфекциозна вълна е пристигнала и следва в идващите седмици да се усилва броят, предизвести шефът на “Александровска”.

По думите му, това повишаване на новозаразените е естествено развиване на вирусите, разновидностите също и в този момент се залага на персоналната отговорност на всеки един с желанието, че повече ще бъдат имунизирани, с цел да го няма натискът върху лечебните заведения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР