От 1 май Кипър ще отвори врати за британски туристи,

...
От 1 май Кипър ще отвори врати за британски туристи,
Коментари Харесай

Кипър ще посреща само ваксинирани британски туристи


От 1 май Кипър ще отвори порти за английски туристи, които са били имунизирани против COVID-19, написа БГНЕС.

Пандемията на ковид удари жизненоважната туристическа промишленост на средиземноморския остров и през 2020 година гостите там понижиха до 631 609 от близо 4 милиона през 2019 година

„ Информирахме английското държавно управление, че от 1 май ще улесним идването на английски жители, ваксинирани с лицензирани от Европейски Съюз ваксини, да влязат в Кипър без негативен тест за ковид и без карантина “, съобщи министърът на туризма Саввас Пердиос.

Миналия месец Кипър и Израел се договориха имунизираните жители на двете страни да пътуват без ограничавания, откакто пътническите полети бъдат обновени.

Според Пердиос, решението е доста значимо за развиването на туризма, защото Израел и Англия са две от страните, от които идват най-вече туристи.

Според проекта на кипърското държавно управление, пътуващите от Англия, на които е сложена втората доза ваксина най-малко седем дни преди пътуването, ще имат право да влизат, само че въпреки всичко може да бъдат тествани на случаен принцип на летищата.

Британците ще би трябвало да съблюдават здравни протоколи като наложително носене на маски и обществено разграничаване, прецизира Агенция Франс Прес.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР