Още по темата Съвместното пътуване на делегации от България и

...
Още по темата Съвместното пътуване на делегации от България и
Коментари Харесай

Радев: Имаме прекрасен повод да подновим диалога между България и Република Северна Македония


Още по тематиката
Съвместното пътешестване на делегации от България и Република Северна Македония до Рим и отдаването на респект пред светите братя Кирил и Методий е прелестен мотив да подновим разговора сред двете страни на най-високо равнище.

Това съобщи пред публицисти в Скопие президентът Румен Радев след диалог с сътрудника си от Република Северна Македония Стево Пендаровски. Двамата организираха къса среща, преди водената от Пендаровски делегация да се причисли към българската делегация отпред с президента Радев, която ще бъде на аудиенция във Ватикана и Италианската република. За пръв път двете делегации пътуваха дружно за Рим, където да отдадат респект пред делото на св. св. Кирил и Методий.

Президентът Румен Радев съобщи, че взаимното пътешестване е мотив България и Република Северна Македония да заявят обща воля за развиване на нашите връзки на основата на съдействие, другарство и добросъседство. Българският президент благодари за гостоприемството в Скопие, въпреки и визитата му там да е за малко.

Трябва да обновим доверието и като другари да беседваме по най-тежките въпроси, които ни пречат, и се надявам скоро те да ни сближат, съобщи президентът Стево Пендарвоски пред медиите в взаимното изказване с президента Румен Радев.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Президентът на Република Северна Македония уточни, че на оперативно равнище диалозите сред двете страни се водят от двете държавни управления и отсега нататък ще е по този начин. " Ние сме тук, с цел да можем да успокоим атмосферата и да приказваме за този проблем, който стои сред нас последната година на един по-различен език ", добави Пендаровски.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР