Община Габрово отменя провеждането на църковно – военен ритуал на

Община Габрово отменя провеждането на църковно – военен ритуал на ...

Община Габрово отмени честванията на Шипка за 3 март


Община Габрово отменя провеждането на църковно – военен ритуал на Шипка за националния празник 3 март. Причината е в постъпило писмо от главния държавен санитарен инспектор относно повишаване броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в страната и предстоящото отбелязване на Националния празник на Република България, пише .

Според доц. д-р Ангел Кунчев струпването на голямо множество хора от различни населени места крие риск от разпространяване на Covid-19 и в тази връзка провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно.

Община Габрово отменя и организирания автобусен транспорт. Временната организация на движението от страна на пътна полиция се запазва.

Припомняме, че по-рано днес от президентството обявиха, че Румен Радев ще участва в тържествата по отбелязване на Националния празник на България 3 март на Шипка.

В памет на загиналите за свободата на България, на 3 март в Габрово от 9:30 часа ще бъде отслужена панихида в храм „Успение на Пресвета Богородица“, а в 10:00 часа ще бъде издигнат националния флаг на пл. “Възраждане“.

Въвежда се временно ограничение на движението в двете посоки от Габрово до връх Шипка и от Казанлък до връх Шипка от 22:00 часа на 2 март до 17:00 часа на 3 март 2021 г. Допуска се преминаването само на организиран междуградски автобусен транспорт. Транзитният поток от север към юг и обратно се пренасочва към прохода Хаинбоаз.Източник: duma.bg