Новините, които идват от Западна Европа, свързани с новия щам

...
Новините, които идват от Западна Европа, свързани с новия щам
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Новините от Западна Европа са тревожни, ще застигнат и България


Новините, които идват от Западна Европа, свързани с новия вариант на ковид, са тревожни и в България би трябвало да бъдем внимателни. За това предизвести в ефира на Нова тв проф. Николай Габровски, зам.-управител на „ Пирогов “ и зам.-председател на Българския лекарски съюз. Той подсети, че нормално това, което се случва в западните страни застига и нашата страна.

Каквито и стъпки да се подхващат, те би трябвало да са внимателни. В края на предходната година имаше изкривяване на кривата, имаше новината за имунизациите, само че новините от Англия, Германия и Испания са тревожни. Не може да си затворим очите за това, сподели той и добави, че към момента не е рационално отварянето на заведенията.

Никой не желае да държи заведенията за хранене затворени. Но не може да не се съобразяваме с това, което се случва, разяснява той тематиката с недоволството на бизнеса.

Разбрахме, че ограниченията работят. В момента, в който стартираме да съблюдаваме отдалеченост и по-висока хигиена - имаме добър резултат. Другото е подготовката на системата. Смятам, че това, което се случи октомври и ноември, бих споделил, че сме подготвени психически и материално, съобщи още експертът.

Той подсети, че е имало проблеми с обезпечаването на О2 на пациентите. Даде образец, че в " Пирогов " от 1 звук дневно, потребността от О2 се е покачила на 5 тона. Разбирате ли за каква разлика става дума?, запита реторично доктор Габровски.

Октомври месец ни сподели, че експертното би трябвало да бъде водещо. Политиката преследва други цели. Това е резултат от една недалновидна политика. Прави ли ви усещане, че в този момент не се приказва за шведски модел, а за италиански? Ако би трябвало да се връщаме обратно, това ще бъде извънредно мъчително за всички, предизвести лекарят.

Междувременно от СЗО оповестиха, че така наречен английски вариант на вируса към този момент е засечен в 60 страни.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР