Нова експертиза по делото за смъртта на Милен ЦветковСмъртта е

Нова експертиза по делото за смъртта на Милен ЦветковСмъртта е ...

Кристиан е шофирал с поне 98 км/ч при катастрофатаНова експертиза по делото за смъртта на Милен Цветков


Смъртта е била неизбежна за журналиста

Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков, е шофирал в момента на катастрофата с поне 98 километра в час. Не е установен и спирачен път. Това показва експертиза, представена днес в Софийския градски съд, където се гледа делото за трагичния инцидент на Великден през 2020 г.

Автомобилът на Николов - джип “Ауди”, който е с доста голяма маса и при катастрофата се е получила много голяма кинетична енергия, от която колата на Милен Цветков изхвърчала на метри. Тялото на Милен Цветков пък било силно притиснато между шофьорската седалка и волана. От това е настъпило първоначално частично, а в последствие и пълно разкъсване на аортата около сърцето на журналиста. Започнал кръвоизлив, който за минути притиска сърцето и спира неговата дейност, е заключението на медиците. Според тях при тези травми, смъртта е била абсолютно неизбежна и няма общо с навременната или ненавременна първа медицинска помощ.

На съдебното заседание в четвъртък експертиза показа, че в кръвта на Кристиан е имало три вида наркотици по време на катастрофата.

Източник: trud.bg