Не искам условия, а аргументи. Това каза министърът на вътрешните

...
Не искам условия, а аргументи. Това каза министърът на вътрешните
Коментари Харесай

Министър Радев за протеста на полицаите: Не искам условия, а аргументи

Не желая условия, а причини. Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред публицисти след Национално заседание на управлението на Министерство на вътрешните работи. " Ще се срещна с тях, макар че аз се срещам непрекъснато с тях посредством моя зам.-министър - господин Балабанов. той е ръководител на Съвета за обществено партньорство ", заяви Радев.

Радев отхвърли изказванията, че е прекратил разговора със синдикатите. " Няма такова нещо. Не желая да си приказваме през медиите - има Съвет за обществено партньорство, да приказват там. Не разбирам за какво приказват пред медиите, дават изявленията - виждам ги и аз по малкия екран като вас. Готов съм когато и да е да се срещнем и процедурата е да се срещна аз с моя заместител - все едно съм аз. Той ми рапортува всичко и аз взимам решение ".

" Ако се срещнем и нещо не се разберем, те ще желаят да се срещат с финансови министър, може би и с премиера. Не се прави по този начин - страната се ръководи по правила. Аз съм министър на цялото министерство. Нито на тези 8000 ли са синдикати и членове, доста ги почитам всички, само че не разбирам управлението, нито за другите 7000 ", разясни министър Радев, представен от " Фокус ".

" Аз давам отговор за цялото министерство - най-големият профсъюз съм аз. Отговарям за останалата половина, които не са синдикалисти - 26 000. 26 000 имат синдикати, другите нямат. Как си представяте, че аз ще отида да приказвам с тях и те ще ми слагат условия. Аз не желая условия - желая истина, причини от тях и ги помолих за това на първата ни среща. Вместо да ми дадат причини, потеглиха да приказват по малкия екран.
Ние управляваме едно ведомство, което не се състои от 8000 членове на този профсъюз ", сподели още той.

Радев съобщи, че ще работи за нарастване на заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, само че съгласно него това няма по какъв начин да стане по-рано от приемането на новия държавен бюджет. " Държавата с изключение на служители на реда има и учители и други групи ". На въпрос дали със редуциране на хора може ли да се усилят заплатите, министър Радев съобщи: „ Да го предложат синдикатите. Те не желаят. Те са положителни с всички “, сподели министърът.

Попитан дали има потребност от редуциране на администрацията в Министерство на вътрешните работи, Радев уточни, че това би трябвало да се огледа от външни хора. „ Уважавам доста основния секретар, той е от вътрешната страна от системата4, разяснява той. Министър Радев разясни, че ще даде това на учени, които да създадат този разбор с социална поръчка.. По думите му по този начин ще се разбере къде има повтаряне, какво би трябвало да се промени в системата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР