Социалният министър Деница Сачева обяви, че по мярката за затворени

...
Социалният министър Деница Сачева обяви, че по мярката за затворени
Коментари Харесай

След новите мерки, нова мярка: 75:0 за затворените бизнеси у нас

Социалният министър Деница Сачева разгласи, че по мярката за затворени бизнеси, досега са подадени 4019 заявки.
" Тя остава такава - 24 лева до 31 декември. Ще предложим мярката да се промени на 75/0 - т.е. 75% от осигурителния приход на заетите. От 1 до 31 януари това ще бъде компенсацията, което ще получат хората ", заяви тя на брифинга в Министерския съвет. Заявленията по мярката, с която ще се компенсират засегнатите бизнеси, ще могат да се подават от понеделник - през уеб страницата на Национална агенция за приходите.
По думите й - останалите ограничения 60:40 и 80:20 остават, като те ще работят до 31 март.
" До момента са изплатени 602 млн. лева, непокътнати са 250 000 работни места. Над 40 000 работни места за непокътнати в секторите превоз, хотелиерство и туризъм, единствено в туризма са 9000 ", пресметна Сачева.
Към 15 декември безработицата бележи слаб растеж, заяви още общественият министър. Тя сподели, че повече от 32 хиляди родители на деца в онлайн образование са подали заявки за приемане на целевата помощ. По мярката ще може да се кандидатства и през януари.
" Имаме задоволително пари за тази и идната година. За цялостен месец те ще получат една мининимална работна заплата, надлежно съразмерно за всяка седмица, в която детето е било на отдалечено образование ", разясни Сачева. До момента са изплатени към 20 млн. лева на родители, на които се е наложило да наемат детегледачки.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР