Окръжната прокуратура във Варна е предала на съд ученик, убил

...
Окръжната прокуратура във Варна е предала на съд ученик, убил
Коментари Харесай

След поредния семеен скандал... Ученик заколи баща си при самозащита

Окръжната прокуратура във Варна е предала на съд възпитаник, умъртвил татко си при изискванията на превишаване рамките на неизбежната защита.
Ученикът от частна гимназия Владислав А. е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за умишленото ликвидиране на татко си, което е било осъществено при превишаване рамките на неизбежната защита.
Момчето, което е съветски жител, живеело с родителите си в село към Варна. Между родителите му постоянно възниквали спорове и кавги, при които татко му Антон нанасял побой на брачната половинка си.
През 2018 година Антон почнал да използва обилни количества алкохол, след което обиждал брачната половинка си и сина си. На 1 януари 2019 година в фамилията на Владислав още веднъж се разразил скандал. Момчето присъединило телефона си и решило да записва следващата препирня в дома. Около 18 часа след задоволително изпит алкохол Антон почнал да бие дамата си. Взел пластмасовата тръба от прахосмукачката и удрял с нея брачната половинка си.
Владислав отишъл в хола и извикал на татко си да спре да бие майка му. В това време татко му взел метла с дълга ръкохватка и почнал да удря с нея и сина си, като обиждал и ругаел и двамата. След като се освободил от татко си, подсъдимият взел кухненски нож и нанесъл два поредни удара с него в региона на шията му в миг, когато Антон направил захват с ръце към врата на брачната половинка си и почнал да я души.
След ударите Антон паднал на земята, от раните му струяла кръв. Повиканата незабавна здравна помощ открила гибелта му. Като причина за нея специалистите сочат острата кръвозагуба, аспирацията на кръв и въздушна емболия, настъпили в следствие от двете прободно-порезни рани. Причина за осъществяване на закононарушението от подсъдимия съгласно прокуратурата е изпадане в положение на мощно неспокойствие, провокирано от потърпевшия с принуждение и тежка засегнатост, и превишаване рамките на неизбежната защита. По време на следствието Владислав е съдействал за откриване на обективната истина.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР