СНИМКА: ЙОРДАН МИХАЙЛОВБизони Благоевград постигна втора поредна победа в домакинския

...
СНИМКА: ЙОРДАН МИХАЙЛОВБизони Благоевград постигна втора поредна победа в домакинския
Коментари Харесай

Гръм и тройна мълния открехнаха вратата на Благоевград към финала

СНИМКА: ЙОРДАН МИХАЙЛОВ

Бизони Благоевград реализира втора поредна победа в домакинския шампионат от квалификациите за Купата на федерациите по бейзбол. Шампионът на България надигра английския отличник Лондон Метс с 4:1 на своя ст. " Портър Фийлд " в мач, пресечен от гръмотевична стихия в 3-тия ининг и преустановен поради проливен дъжд в 6-ия.

Пред към 70 фенове в благоевградския парк Бачиново " бизоните " нанесоха решителен удар в самото начало на дуела, повеждайки с 3:0 в 1-вия ининг. С рънери на първа и втора база и един навън, Димитър Насъпов изстреля гръмотевичен троен хоумрън против стартера на англичаните Майкъл Хойс (L 0-1) и като че ли провокира облачното небе.

Истинските светкавици започнаха да проблясват единствено два ининга по-късно и полският арбитър на хоума Марчин Манковски се принуди да спре играта по средата на 3-тия. По това време питчерът на българския отбор Евгений Черноземски (W 1-0) (на снимката) таман бе съумял да се измъкне незасегнат от обстановка с рънери на втора и трета база при един навън и да удържи трета поредна чиста отбрана.

Играта бе възобновена след повече от час пауза, само че все пак и двамата питчери останаха на възвишението. В 5-ия ининг двата отбора си размениха по една точка – в отварянето Метс се разписа с RBI-сингъл на Мартин Тъкър, а в затварянето Любомир Георгиев върна задатъка от 3 точки на Бизони с двоен шлагер. После дъждът се усили и резултатът при започване на 6-ия ининг бе разгласен за краен.

Така Благоевград (2-0) взе драгоценен задатък против Лондон (1-1) в очертаващата се тройна борба за присъединяване в неделния край. Утре на нашите им следва конфликт с другия директен съперник и огромен любимец в шампионата Виена Уондърърс (2-0). По-рано през днешния ден австрийският вицешампион сгази втори следващ противник, постигайки още веднъж нокаут с шътаут – 13:0 против сръбския Белград '96 (0-2).

Бизони Благоевград - Лондон Метс 4:1 (6 ининга, дъжд)
ст. " Портър Фийлд "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
МЕТС
0
0
0
0
1
0
Х
Х
Х
1
6
1
БИЗОНИ
3
0
0
0
1
Х
Х
Х
Х
4
3
1



КЛАСИРАНЕ
П
З
Коеф.
1.
Бизони Благоевград
2
0
1.000

Виена Уондърърс
2 0 1.000
3.
Вроцлав Барънс
1
1
.500

Лондон Метс
1
1
.500
5.
Атлетико Александрия
0
2
.000
Белград '96
0 2.000
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР