Националката на България за турнира Били Джийн Кинг Къп Гергана

...
Националката на България за турнира Били Джийн Кинг Къп Гергана
Коментари Харесай

Гергана Топалова очаква да направи пробив при жените през 2021-а

Националката на България за шампионата " Били Джийн Кинг Къп " Гергана Топалова се надява тази година да направи пробив при дамите, откакто доближи до №31 в международната класация при девойките и беше в " А " тима на света за тази възраст. 20-годишната пловдивчанка бе посетител в третия епизод на подкаста за тенис на БНР " Начален удар ".

“В момента, може би, ми липсва присъединяване допълнително шампионати и триумфи на по-висока категория от 15-хилядници, които ще ме изстрелят нагоре в ранглистата. Затова е нужно да съм по-постоянна. Щастлива съм обаче, че завоювах купа предходната година в Ираклион. Турнирът беше много мощен, имаше играчи от топ 250 “, съобщи Гергана, която е №461 в класацията на WTA.

Тя разяснява и тематиката с уреждането на мачове в нискоразрядните шампионати. Както е известно, през ноември 2020 година в подобен скандал се замеси и българската тенисистка Александрина Найденова, чиито права бяха спрени доживот.

“На мен в никакъв случай не са ми предложили, само че се е случвало много постоянно, откакто изгубя даден мач, да получавам неприятни известия, от хора, които очевидно залагат. Обвиняват ме и употребяват много неприятни изрази. Това не се случва единствено на мен. Аз прочетох за моята съгражданка. Не съм имала в никакъв случай контакт с нея, не се познаваме персонално, доколкото знам тя е упражнявала в Испания. Бях доста сюрпризирана, въпреки всичко това е неприятно име за българския тенис. Хванали са я за много уредени мачове, не е единствено един път. Но се надявам, че няма да има други такива случаи и ще се почисти името на България скоро”, съобщи Топалова.

20-годишната пловдивчанка отпътува за присъединяване в няколко шампионата в Анталия, Турция, с които стартира новия сезон. Жребият в първото съревнование я опълчи на шестата сложена София Шапатава от Грузия. Тридневен дъжд обърка програмата и не е ясно по кое време Гергана ще изиграе първия си дуел за 2021-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР