Националката на България за турнира Били Джийн Кинг Къп Гергана

 Националката на България за турнира Били Джийн Кинг Къп Гергана ...

Гергана Топалова очаква да направи пробив при жените през 2021-а

 Националката на България за турнира "Били Джийн Кинг Къп" Гергана Топалова се надява тази година да направи пробив при жените, след като достигна до №31 в световната ранглиста при девойките и беше в "А" отбора на света за тази възраст. 20-годишната пловдивчанка бе гост в третия епизод на подкаста за тенис на БНР "Начален удар".

“В момента, може би, ми липсва участие в повече турнири и успехи на по-висока категория от 15-хилядници, които ще ме изстрелят нагоре в ранглистата. Затова е нужно да съм по-постоянна. Щастлива съм обаче, че спечелих титла миналата година в Ираклион. Турнирът беше доста силен, имаше играчи от топ 250“, заяви Гергана, която е №461 в класацията на WTA.

Тя коментира и темата с уреждането на мачове в нискоразрядните турнири. Както е известно, през ноември 2020 година в такъв скандал се замеси и българската тенисистка Александрина Найденова, чиито права бяха спрени доживот.

“На мен никога не са ми предлагали, но се е случвало доста често, след като загубя даден мач, да получавам неприятни съобщения, от хора, които явно залагат. Обвиняват ме и използват доста неприятни изрази. Това не се случва само на мен. Аз прочетох за моята съгражданка. Не съм имала никога контакт с нея, не се познаваме лично, доколкото знам тя е тренирала в Испания. Бях много изненадана, все пак това е лошо име за българския тенис. Хванали са я за доста уредени мачове, не е само веднъж. Но се надявам, че няма да има други такива случаи и ще се изчисти името на България скоро”, заяви Топалова.

20-годишната пловдивчанка замина за участие в няколко турнира в Анталия, Турция, с които започва новия сезон. Жребият в първото състезание я противопостави на шестата поставена София Шапатава от Грузия. Тридневен дъжд обърка програмата и не е ясно кога Гергана ще изиграе първия си двубой за 2021-а.

Източник: sportal.bg