Народното събрание започна работа днес, прие нов дневен ред, от

...
Народното събрание започна работа днес, прие нов дневен ред, от
Коментари Харесай

Депутатите в спор кой работи и кой прави „сеир“


Народното събрание стартира работа през днешния ден, одобри нов дневен ред, от който отпаднаха няколко от вчерашните точки и бяха включени други. Отпаднаха точките за основаването на комисия, която да проверява случая „ Росецен “ и за намаляването на партийните дотации. Част от препоръчаните законопроекти на Българска социалистическа партия, които през вчерашния ден се гледаха на комисии, също ще влязат в пленарна зала.

Заседанието стартира с изявления към това за какво се е провалил вчерашния пленарен ден. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова повтори вчерашната си позиция, че социалистите имат ясни претенции и стратегия, което са съобразени с избрани цели – обществена политика и стопански ограничения. Досега всички хрумвания на левицата бяха отхвърляни от „ новите партии “ без диспути и без коментар с единственото опрощение, че са направени от партия на статуквото. Вчера обаче, след дейностите на Българска социалистическа партия, част от техните проектозакони са минали през комисия. Виждате ли, че може, обърна се към депутатите Корнелия Нинова. Тя акцентира, че политиката е точно това – разговор и цели.

На трибуната излезе и ФилипСтанев от „ ИТН “, който приказва по какъв начин партиите на статуквото бламирали Народното събрание, по какъв начин Бойко Борисов прави „ сеир “ и по какъв начин новите партии в действителност желаят да работят. А други им пречат.

Излезе и Това Биков от ГЕРБ, който пък упрекна съперниците си в опит за прелом.

Очаквайте детайлности.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР