Младият талант е рамо до рамо с Криско, 100 Кила,

...
Младият талант е рамо до рамо с Криско, 100 Кила,
Коментари Харесай

DJ GANX – балетист, джудист и звезда на клубната сцена



Младият гений е един до друг с Криско, 100 Кила, Ъпсурт, Dim4ou, Скандау, Павел и Венци Венц, Мария Илиева, Тита и Дара


DJ GANX е стремглаво изгряваща звезда на клубната сцена у нас. Стилът, в който се изявява Георги Каменов, както е същинското му име, е hip-hop, EDM & Commercial dance, като за малко време натрупа десетки участия като DJ и MC в едни от най-хубавите клубове в страната.

Бил е на една сцена със звезди като Криско, 100 Кила, Ъпсурт, Dim4ou, Скандау, Павел и Венци Венц, Мария Илиева, Тита, Дара и други. GANX може да се похвали и с няколко участия в Белгия, Холандия и прилежаща Гърция, като най-големият му триумф зад граница е пред-партито на Benny Benassi, на което той е бил формален диджей.
 28-dj  28-dj1  28-dj2  28-dj3  28-dj4  28-dj5-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d0%b5
Освен като DJ и MC, младият гений се изявява и като композитор, и има няколко свои авторски творби, които занапред ще се завъртят. Скоро в креативната си биография GANX ще добави и изявата си като артист, защото играе в първия български хип-хоп сериал “Лъжливи рими ”, който ще се излъчи тази есен.

“Георги Каменов е българският вид на сериала “Грозната Бети ”и характерен образец, че в живота колелото се върти. Макар че сега звездата на диджея изгрява от ден на ден и повече, в предишното е било тъкмо противоположното ”, безапелационни са музикални специалисти.

Пътят на DJ GANX към сцената и триумфа не е бил лек. Често е ставал обект на остри рецензии и даже насмешки.

“Като дребен бях много цялостен и по тази причина всички ме обиждаха и не желаеха да дружат с мен – биеха ме, имах тежко детство. Трудно ми беше да си извоювам справедливо място и в музикалния отрасъл. Положих доста труд ”, споделя с горест геният.

Като съвсем всяко малко момче и той бил разпален по футбола. Винаги го слагали на вратата, с думите: “най-дебелият е вратар ”. От една страна му било неприятно, само че от друга се радвал, че въпреки всичко го забелязвали. И с цел да притегли още повече вниманието на връстниците си, Георги се самонаранявал като се хвърлял неразумно на цимента, с цел да избави удар към вратата.

След завършването на начално учебно заведение Георги си споделил, че не желае повече да бъде унижаван и се записал да учи бойни изкуства. Започнал усилени диети и тренировки. Само за едно лято стопил близо 12 кг, което му помогнало да придобие по този начин мечтаното самочувствие, само че за малко. В гимназията диджея се запалил по танците и по-конкретно по класическия и съвременен балет и решил да размени кимоното с трико и пачки.

“Всичко, което бях построил като самочувствие пред съучениците ми се срина с първото излизане на сцената. Едно е да кажеш упражнявам бойни изкуства, друго е да обявиш, че си балетист ”, разяснява диджеят.

С годините подигравките въпреки всичко отшумели. Георги пораснал на височина, трансформирал, а и по-уверен. С балета обикалял разнообразни страни и обстоятелството, че се прибирал непрекъснато с медали от разнообразни републикански и международни конгреси и че съблекалните с балерините били общи, към този момент не предизвиквал насмешки, а злоба измежду връстниците му.

И както нормално се оказва, неведоми са пътищата на ориста и след всички житейски премеждия, GANX става диджей поради травма.

За жал “приказката с балета ”, както той се показва, свършила в най-сублимния за него миг. Поканили го на обучителен лагер с едни от най-хубавите балетни майстори в България, само че вместо това да е още по-голям скок в кариерата му, станало противоположното. По време на подготовка паднал и си счупил десния гален, като фрактурите му били над 15. Въпреки взетите ограничения, ортопедите му споделили, че в случай че не спре да танцува има огромна възможност при още една контузия на този крайник в никакъв случай да не се възвърне. Това го съборило душевен и GANX изпаднал в тежка меланхолия.

“Това бяха, може би, най- тежките месеци в живота ми! Не спях, не се хранех, не желаех да виждам никого, бях се затворил в себе си ”, разкрива младият мъж.

След известно време се възстановил и решил да почете своя другарка като отиде на рождения й ден. На самия ваучър имало диджей, който не бил изключително добър, само че това било задоволително GANX да се възпламени.

“Цяла вечер стоях до него и като всеки човек, който не схваща и вижда толкоз доста светещи копчета, непрекъснато питах: Това какво прави? Ами това? А, това? “, спомня си Георги.

В началото новата му пристрастеност не се понравила на родителите му. Препятствие се оказала нощната работа, а трябвало да се грижи да дребното му братче, защото майка им и татко им живеят и работят в Кипър. Въпреки уговорките си GANX успявал да се прибира след съвсем всяко присъединяване, с цел да не оставя братчето си единствено.

“Аз съм зодия Телец и съм пъклен твърдоглав. Казах си, че това ще е нещото, с което ще прехранвам себе си, а някой ден и личните си деца ”, надъхано разяснява актьорът.

Постоянството на Георги се увенчало с триумф. Вече повече от шест години той е DJ и MC, има три сполучливи турнета зад тила си, две от които са интернационалните, излизал е на една сцена с някои от най-популярните имена в родния шоубизнес, а от есента феновете ще могат да го гледат и на дребния екран в първия хип-хоп сериал “Лъжливи рими ”.

На въпроса по какъв начин се вижда след години, DJ GANX дава отговор, че един ден ще пуска на най-големите международни фестивали като Tomorrowland и Ultra Music Festival, ще основе собствен личен лейбъл и ще направи фондация за хора с фантазии!

Находчивият мъж основал DJ Talk Show, което е първото по рода си онлайн шоу.

“То включва атрактивни светлинни резултати, както и характерна танцова хореография. Всяка вечер по време на изявата ще звъчи избран жанр музика и ще има специфичен дрескот. Ще се въртят части от навлизащите сега съвременни стилове като регетон,мумбатон и афробийтове. Изявите с тази пламенна музика ще са в реномирани клубове със съответния потенциал. По време на тези вечери, ще бъдат предавани къси изявленията с известни музиканти и реализатори, снимани от мен ”, прецизира Георги Каменов.

Клиповете, които са с дълготрайност от 6-7 минути и са изпълнени с възприятие за комизъм, са запазена марка на съобразителният диджей.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР