Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с руския премиер Дмитрий Медведев.

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с руския премиер Дмитрий Медведев.
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев



Министър-председателят Бойко Борисов организира среща с съветския министър председател Дмитрий Медведев. Двамата разговаряха в границите на Първия каспийски стопански конгрес, който се организира в Туркменистан. Българският министър председател посочи смисъла на разговора на най-високо равнище и изрази задоволство, че след формалната аудиенция на Медведев в България през месец март, в този момент продължава диалогът по отношение на опциите за прагматично и взаимноизгодно съдействие.

Премиерът Борисов посочи интереса на страната ни с Руската федерация да водим равнопоставен и взаимноизгоден двустранен политически разговор, при който се ръководим от своите национални ползи и в същото време се придържаме към общата политика на държавите-членки на Европейски Съюз и НАТО.

Министър-председателят Борисов подчертава върху желанието ни да продължим да развиваме съдействието с Русия по предпочитаните за България въпроси в стопанската система, енергетиката, туризма, превоза, образованието, науката и културата, обществената политика.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР