Международна група, обединяваща застрахователите на 90% от корабите по света,

...
Международна група, обединяваща застрахователите на 90% от корабите по света,
Коментари Харесай

Корабни застрахователи спират да работят с Турски поток и Северен поток 2


Международна група, сплотяваща застрахователите на 90% от корабите по света, упорито предложи на членовете си да не работят с морски съдове, свързани с подводните газопроводи " Турски поток " и " Северен поток 2 ". Причината са настоящите и задаващи се наказания против двата плана, написа „ Дневник “.

Това усложнява довършването на газопровода в Балтийско море и доста затруднява експлоатационното обслужване на към този момент положените две тръби на " Турски поток " или негови пристанищни и брегови уреди в Черно море, в това число приемането на такива кораби в пристанище. Не е ясно и до каква степен решението заплашва съветските газови доставки за България, които от 1 януари 2020 година бяха преместени от Трансбалканския газопровод от Украйна на южната ни граница с Турция, т.е. напълно от " Турски поток ".

От компанията Nord Stream 2 (100% благосъстоятелност на " Газпром " ) завиха за съветските медии, че им е извество за рекомендациите от циркуляра на Международната група на клубовете за отбрана и обезщетение (IG P&I Clubs), само че считат, че държавните управления в Европейски Съюз и Европейската комисия са тези, които би трябвало да защитят европейските компании от екстериториални наказания на Съединени американски щати.

Германия и страни по " Северен поток 2 " до неотдавна изрично защитаваха плана като чисто стопански, само че след отравянето на Алексей Навални се ускориха рецензиите против канцлера Ангела Меркел по какъв начин може да прави бизнес със страна, обвинена за следващ път за използването на бойно отровно вещество в Европа. Властите в Берлин заговориха, че ориста на газопровода ще би трябвало да се реши на европейско равнище. За проверка на отношението към " Северен поток 2 " заприказва и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, а и прекъсването на така наречен " Балкански поток " в България се появи като вид за отговор на нападението против Навални, припомня „ Дневник “.

" Напомняме на членовете си, че не трябва да застраховат каквито и да е кораби, свързани с действия, които са противозаконни и/или слагат клуба под риск от нарушение на наказания. Предвид директната опасност от наказания против застрахователи по законите CAATSA и PEESA клубът няма да застрахова никаква активност, включваща или обвързвана със строителството на " Северен поток 2 " и " Турски поток ". Поради това мощно настояваме всички членове да оценят и понижат рисковете от влизане в договорни връзки по построяването на " Северен поток 2 " и " Турски поток " и да организират оптимално подробна предварителна проверка (due diligence), с цел да избегнат излагането си на наказания или дейности по налагането им ", написа в рекомендацията.

Инспекция на разположението и положението на тръба от " Северен поток " през 2012 година Действията на сходни кораби след рекомендацията към застрахователите стават извънредно сложни за " Северен поток 2 ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР