Малки електрически автомобили, които могат да летят, като следваща част

...
Малки електрически автомобили, които могат да летят, като следваща част
Коментари Харесай

Как малките летящи автомобили ще променят начина по който се придвижваме?



Малки електрически коли, които могат да летят, като последваща част от еволюцията на метода за превоз в огромните градове, може и да не наподобява като " научна фантастика ", най-малко съгласно една компания.

Немският производител на самолети Volocopter е създал прототипа Volocopter 2X - изцяло електрическо 18-роторно транспортно средство, което се оперира само с джойстик.

Според Флориан Ройтер, изпълнителен шеф на компанията, новият Volocopter е изцяло реформаторски вид отвесно излитащо и приземяващо се транспортно средство.

" В своето ДНК, това е дрон. Така, че можете да летите с дистанционно управление, може да се лети независимо (автономно) и може да се пилотира... посредством джойстик ", разяснява още Ройтер.

Според Ройтер, това е едно извънредно " несъмнено и доста безшумно " транспортно средство.

Визията на компанията е, че по този метод ще могат да се транспортират пасажери до обекти като летища и бизнес паркове.

През 2017-та година, компанията Volocopter направи тестов полет, с цел да показва опциите на новото транспортно средство в Дубай. Плановете на компанията включват още тестови полети.

" Очакваме да забележим серия от демонстрации в огромни градове през 2019-та година ", разяснява Ройтер, представен от финансовото издание CNBC. Според него първите търговски интервенции могат да станат действителност в идващите три до пет години.

Експерти предвиждат, че в бъдеще, сходен жанр транспортни средства, могат да се вместят доста добре, като допълнение към полетите и при авансово обмисляне на дестинацията, която счита да бъде посетена.

Това с цялостна мощ важи за туристите, които имат резервирани билети и авансово знаят в кой хотел ще отседнат. По този метод, особено транспортно средство, с надъхан маршрут, може да ги чака още на летищата и да икономисва време и средства за превозване до крайната дестинация.

Разбира се, концепцията за летящи транспортни средства не е от скоро и не е " запазена марка " единствено на немската компания. Усилия в тази тенденция вършат доста други компании, някои от които са доста покрай представянето на по този начин наречените " летящи коли " в всеобща форма за произвеждане.

Първият в света наличен летящ автомобил, серийно произвеждане, към този момент бе показан през тази година на автомобилното ревю в Женева. Той носи името Раl-V Lіbеrtу. За страдание на купувачите обаче, като се изключи че е много безценен, ще бъде и мъчно наличен. Първата създадена серия ще е изпълнена в 90 бройки, като всяка една ще бъде доставяна в границите на девет месеца, при цена от 600 000 $.

Очаква се в бъдеще да се предложи и по-евтина версия - с цена от 400 000 $

Историята на летящите коли

Както към този момент стана ясно, визията за летящи коли датира надалеч обратно в историята, въпреки и в началото като фантазия.

Летящата кола е изобразена в редица филми - прeдимно фентъзи и научна фантастика, като " Мечта на колела ", " Хари Потър и Стаята на тайните ", " Семейство Джетсън ", " Междузвездни войни ", " Блейд Рънър ", " Петият детайл " и мн. други През 1940 година Хенри Форд предвижда: " Помнете ми думата: Комбинация сред аероплан и автомобил идва. Може да се усмихвате, само че тя ще пристигна ".

Компанията " Advanced Design ", студио към Форд създава през 1956-та година " Volante Tri-Athodyne " и основава три-осми смален модел на концептуален автомобил, сочи информация в Wikipedia. Тя е проектирана да има три канални вентилатори, всеки със личен мотор, способни да го вдигнат от земята и да го реалокират във въздуха. Във свое изказване пред пресата, от Ford означават, че " деня, когато ще има летяща кола във всеки гараж, към момента не е пристигнал ".

През 1957 година, Popular Mechanics оповестяват, че Hiller Helicopters създават летящи транспортни средства с канални вентилатори, с който ще се лети по-лесно от колкото с хеликоптер и ще костват доста по-малко за произвеждане. Предполагало се е, че в околните 10 години квадракоптерите ще се сходни по цена с автомобил от междинен клас. Инженерите са предполагали, че този нов клас летателни апарати ще залегнат в основата нацяло семейство въздухоплавателни средства със особено предопределение.

Най-близки до действителността летящи коли

Много други компании имат проекти свързани с създаването на летящи коли. Сега ще представим някои планове, които могат и да са измежду първите, които може и да забележим в близко бъдеще.

OPENER BLACKFLY

Калифорнийският стартъп Opener навлезе на пазара на " летящи коли " с модела си BlackFly, който от компанията дефинираха, като " първия в света ултра-лек и напълно електрически летящ автомобил с закрепени криле (VTOL), който може да се издига отвесно ".

Това е едноместно транспортно средство, способно да минава до 25 благи с едно зареждане с оптималната скорост от към 100 километра в час.

За ръководството му няма да се изисква особено позволение за водачи, въпреки че ще би трябвало да се минава специфичен обучителен курс и писмен изпит. Все още не е оповестена формалната му цена.

PASSENGER DRONE

Един артикул, наименуван с елементарното име " пасажерски дрон ", също има капацитет за съществено бъдеще. Автономен 16-роторен дрон, с човешки размери и кадърен да се издига с натискане на един бутон и да Ви закарва до мечтаната дестинация с избор от електронна карта, звучи много обещаващо. Също обаче не е известна бъдещата му цена. Летящи таксита на UBER

Който и да направи пробив при летящите коли обаче, може да бъде бързо разпространяван, с помощта на услугите за транспорт на пасажери UBER.

От компанията се пробват да поставят ръка на всички способи за превозване на пасажери и да ги вършат всеобщо налични. Същото, е доста евентуално да се случи и при появяването на първите всеобщи летящи коли, серийно произвеждане. Защо ще Ви е да си купувате летяща кола, в случай че ще можете да ползвате такава, с цел да Ви транспортира, когато Ви е нужно. LILIUM AVIATION

Немският стартъп Lilium Aviation притегли сериозен капитал от компании, като китайската Tencent и също има съществени упоритости да трансформира " бленуваните " летящи коли в действителност.

През миналата година, компанията реализира демо-полет със своя VTOL-летящ автомобил в Бавария. Автомобилът бе отдалечено ръководен от водач. Компанията създава и версия на летящото транспортно средство с пет места. То се чака да може да лети до 60 минути с едно зареждане. И тук, за жалост, няма цена, само че надали може да се чака да е налична. Летящ Джет-костюм от Gravity Industries Повечето от дотук показаните летящи устройства наподобяват коли, само че не и това. Разработено от английския откривател Ричард Браунинг, това е по-скоро нещо като летящия костюм на " стоманения човек ". Той разполага с пет мотора и шлем показващ равнището на горивото.

От Gravity Industries твърдят, че всеки ще може да се научи по какъв начин да лети с този костюм, сямо след пет минути инструктаж.

В момента стеснен брой от тези костюми се оферират против сумата от 446 000 $, като се чака цената им неизбежно да стартира да се намалява. Editors` Recommendations
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР