Километрична колона от автомобили се образува отново в събота на

...
Километрична колона от автомобили се образува отново в събота на
Коментари Харесай

Километрични опашки на гринацата с Гърция


Километрична колона от коли се образува още веднъж в събота на граничен пункт Кулата. Причина за бавното влизане в Гърция са щателните инспекции, които управляващите правят поради епидемията, събщи Медиапул. Пътуващите за Гърция, които са най-вече от България и Румъния, чакат с часове, макар че на българска територия работят и петте гишета за обработка на документи. От гръцка страна пропускането става единствено на три гишета. На инцидентен принцип не престават да се вършат и бързи проби. От Гранична полиция чакат след обяд трафикът да се възстановява

От през днешния ден, 19 юни, Гърция към този момент пуска български жители и с негативен антигенен тест на книжен притежател от лаборатория. Гръцките здравни управляващи вкарват облекчения и за децата. Изискванията за показване на удостоверения за PCR или бърз тест, или уверение за преболедуване към този момент ще важат за навършилите 12 години, а не както до момента – за навършилите 6 години.

На влизане в Гърция българските жители, които пътуват с леки коли и рейсове, би трябвало да показват негативен PCR тест изработен не по-рано от 72 часа преди този момент или документ за имунизация против Covid-19, като имунизацията би трябвало да е направена не по-малко от 14 дни преди този момент. Преболедувалите могат да показват документ или документ за позитивна диагноза - PCR или антигенен тест в продължение на 2 до 9 месеца от датата на болестта. Документите за преболедуване би трябвало да са издадени от оторизиран орган в сходство с националното законодателство на британски, френски, немски, италиански, испански или съветски език.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР