„Живеем в динамични политически времена. Не съм си представял, че

...
„Живеем в динамични политически времена. Не съм си представял, че
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Оставката на Борисов е нещо, което може да спаси имиджа на страната

„ Живеем в динамични политически времена. Не съм си представял, че можем да стигнем до тук. Безпрецедентни записи, невиждани фотоси, пачки с пари, револвери, златни кюлчета, по фотосите. Имам възприятието, че сме в Сицилия, 70-те години ". Това мнение изрази в изявление за предаването „ Тази събота " по БТВ Кирил Добрев от Българска социалистическа партия. Думите му са във връзка политическия скандал от последните дни, обвързван с премиера Бойко Борисов.
„ Тъжно ми е за премиера. Поставен е в извънредно деликатна обстановка. Отстрани наподобява, че е изпуснал козите. Страхът от обстоятелството, че може да има длъжностен кабинет към този момент не го избавя. И, в случай че първоначално хората му прощаваха дребните пропуски, то през днешния ден нещата, съгласно мен, са неизбежни и оставката е неизбежна ", на мнение е Добрев. „ Оставката към този миг е нещо, което може да избави имиджа на страната, да избави имиджа даже на нашата конкурентна партия, партия ГЕРБ. Такова политическо дъно в никакъв случай не сме стигали през тези 30 години ", разяснява той.
По думите му, оттук насетне следва да има длъжностен кабинет, при който в границите на 3 месеца партиите ще се приготвят за избори. „ Недоволството към това ръководство нараства с всеки минал ден. Напрежението в хората е голямо ", разяснява още Добрев. „ Българска социалистическа партия постоянно е подготвена за избори. Ако визирате вътрешнопартийната обстановка, тя просто се взема решение за момент, сега, в който имаме ясно избрана цел и започва изборният развой. Винаги съм стоял зад вътрешнопартийния избор и имам вяра, че това е една сериозна форма на народна власт. Но съм си представял постоянно всички претенденти като част от един тим и този тим не просто убеждава членовете на Българска социалистическа партия, кой от тях да бъде определен, а убеждава обществото, че ние можем да бъдем по-добри от ГЕРБ ", сподели още Кирил Добрев и добави, че той има подготвеност да се кандидатира за водач на Българска социалистическа партия и може да консолидира и сплоти партията, и да употребява капацитета й, с цел да завоюва Българска социалистическа партия идващите избори, и по тази причина ще го направи.
На въпрос, има ли 40 компании, Кирил Добрев отговори, че работи от 19-годишен. "През целия си път нямам един ден държавна работа. Никой не ме е назначавал за нещо, бил съм надзирател, бил съм докер на централна гара, правил съм пици, имал съм личен бизнес, бил съм и народен представител. През целия си път съм разпределял персонални и кредитни средства. Атакуват ме тези приятели, които цялостен живот са били на държавна работа и с подписа си са разпределяли държавни средства и държавно имущество или са били на прехрана само на партията. ", изясни Добрев. Той бе безапелационен, че през 30-те години преход не е натежал на Българска социалистическа партия даже с една стотинка. "Обратно, хората знаят какво съм правил за партията. Оформянето ми като някакъв мрачен индивид не ме изненадва. Готов съм да подаря на този, който твърди, че имам 40 компании, 39 от тях, дружно с всички измислени публични поръчки, които сякаш съм взимал ", сподели още Добрев. Той акцентира, че има единствено една компания, която се занимава с планиране и произвеждане на електрическа сила, като това е и неговата компетентност по обучение - хидрогеолог.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР