ГЕРБ още мълчат. Не е ясно и дали ще има

...
ГЕРБ още мълчат. Не е ясно и дали ще има
Коментари Харесай

Борисов мълчи, Трифонов се е самоизолирал, Каракачанов чака нови избори


ГЕРБ още мълчат. Не е ясно и дали ще има брифинг след края на изборния ден. Няма и коментар в профила на Бойко Борисов във Facebook.Десеки кореспонденти към този момент часове чакат с камери и микрофони пред централата на партията.

По първични резултати ГЕРБ са първи с към 25 % от гласовете, само че губят много от депутатските си места по отношение на 2017 година. В новото Народно заседание партията на Борисов ще има към 70 депутати и ще й е доста по-трудно да сформира кабинет.

Според данните на социологическите организации ГЕРБ е изгубила 350 хиляди гласа по отношение на предходните избори.

Първи резултатите от вота разясниха от Вътрешна македонска революционна организация. Воеводите към този момент обявиха подготвеност да се коалират с всеки, с изключение на с Движение за права и свободи. Лидерът на партията и вицепремиер Красимир Каракачанов предвижда обаче нови избори, тъй като „ мераците за власт “ на доста от обединенията няма да дадат опция за сформиране на управническа коалиция.

Призоваваме всички партии, без Движение за права и свободи, да намерят общ език и да създадат по този начин, че България бързо да излезе от тази рецесия, прикани преди този момент шефът на щаба на Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов.

Слави Трифонов, водач на „ ИТН “ излезе с обява във Facebook, от която излиза наяве, че има признаци на коронавирус и се е самоизолирал.

" Обикновено след изборите всички партии се афишират за спечелили. Днес спечелилите сте вие! Вие си поискахте властта и смяната е неизбежна ", написа Трифонов във Facebook.

" За да не си задавате непотребни въпроси довечера: Имам признаци на коронавирус и си върша нужните проучвания. И защото персоналната отговорност го изисква, напълно разумно съм се самоизолирал ", заяви още той.

Лидерът на „ Да, България “ Христо Иванов разяснява, че Движение за права и свободи „ към този момент не може да дефинира царете на задкулисието “. В център дясно в наше лице има политическа мощ и без значение дали ще надскочим Движение за права и свободи, само че им дишаме във врата, можем да се потвърдим като политическа мощ, в ефира на БиТиВи

.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР