Георги Вангелов ще се бори за бронзовия медал в категория

...
Георги Вангелов ще се бори за бронзовия медал в категория
Коментари Харесай

Вангелов спечели репешажа с технически туш бори се за бронза

Георги Вангелов ще се бори за бронзовия орден в категория до 57 кг свободен жанр на олимпийския шампионат по битка в Токио. Българинът победи с механически туш в репешажите Оскар Едуардо Тигрерос Урбано от Колумбия.

В първите три минути роденият в Раднево играч поведе с 6:0, откакто доста ловко успяваше да се хвърли в краката на съперника си и да мине зад тила му за 2 точки.

Тигрерос Урбано се засилва при започване на втората част и върна две точки с сполучлива офанзива в краката на Вангелов, само че българинът не разреши да се стигне до изненада.

Урбано трябваше да рискува и завоюва още две точки, само че бързо беше контриран, а при опита си да избегне туша даже ухапа Вангелов по ръката. В последна сметка българският герой завърши мача преди приключването на шестте минути и към този момент мисли за последната си битка.

" Радвам се, че денят ми стартира добре. Всеки е пристигнал тук да се бори и да дава най-хубавото от себе си. Чувствам се добре. Не се интересувам от това какви проблеми имат противниците ми. Следвам личната си тактичност и виждам напред ", показа Вангелов след успеха.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР