„Фокусът беше изместен към една заповед на бившия министър за

...
„Фокусът беше изместен към една заповед на бившия министър за
Коментари Харесай

Ексшефка на РИОСВ-Бургас била обидена. Станала жертва на това „МОСВ да удовлетвори обществените очаквания“



„ Фокусът беше преместен към една заповед на някогашния министър за смяна на режима на предпазената територия и по този метод беше задоволено публичното очакване да се случи нещо във връзка с това заведение. Така че аз в действителност станах жертва на това да удовлетворим по някакъв метод упованията на Министерството на околната среда и водите “, описа Иванова в утринния блок на bTV. Конкретната заповед, която тя цитира, е по предложение на РИОСВ-Бургас от началото на тази година.

Заповедта влезе в действие на 14 юни, само че Личев я анулира, а някогашната към този момент директорка на локалната екоинспекция твърди, че е бил измамен и че текстовете в документа са рестриктивни и имат за цел да защитят местността.

„ Заповедта е доста точна и съответна и прави изключение единствено за съществуващите къмпинги, както и за дейностите, които концесионерите на плажовете имат като обвързване, както и права въз основа на концесионните контракти “, разясни Иванова.

Така да вземем за пример със заповедта се не разрешава влизането, лагеруването, прекосяването и паркирането на моторни транспортни средства в предпазените територии на Каваците. И все пак при започване на лятото на плажната линия се появи въпросното заведение, което през днешния ден към този момент придобива приключен тип.

Иванова изясни, че по закон разногласието дали обектът е преместваем или е строителство не е от компетенциите на Регионална инспекция за опазване на околната среда, а от органите, прилагащи ЗУД и ЗЧК. Към днешна дата няма констатация, че става въпрос за строителство.

На мястото на Детелина Иванова за краткотраен шеф на районната екоинспекция бе назначена Зинка Стойкова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР