Едва 14 процента от собствениците на заведения са съгласни да

...
Едва 14 процента от собствениците на заведения са съгласни да
Коментари Харесай

Едва 14% от заведенията са съласни да отворят само на открито


Едва 14 % от притежателите на заведения са съгласни да работят единствено градините им.

Друга част от обектите одобряват сходна опция, само че при обезщетения за бизнеса по време на интервала на ограничавания, по програмата за поддръжка посредством оборотен капитал, оповестява БНР във връзка оповестените по-рано от здравния министър проекти за разхлабване на ограниченията от 1 април.

Бърза анкета на Сдружунието на заведенията е посочила, че притежателите още веднъж са недоволни. Не може едно заведение да се устоя единствено с градина. Бизнесът не е конструиран да работи единствено на външни места. С нас това нещо не е обсъждано и ние не сме съгласни, разяснява Мартин Сотиров от браншовата организация.

От сектора се притесняват, че отварянето само на външните площи може да ги остави без държавни помощи, а действието само на тези лимитирани пространства няма да е задоволително да поддържат бизнеса си.

Отварянето на външните елементи на заведенията беше измежду трите оферти, направените през вчерашния ден от Сдружението на заведенията за разхлабване на ограниченията. В позицията си те настояха и за отваряне на нощните заведения от 15 април.

Вчера с апел излязоха и от Сдружението за съвременна търговия, в което членуват огромни търговски вериги. Те желаят при вероятно удължение на противоепидемичните ограничения да отпадне затварянето на огромните магазини за търговия с нехранителни артикули.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР