Двама италиански инспектори от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) ще

...
Двама италиански инспектори от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) ще
Коментари Харесай

Инспектори от EMA отиват в Русия, проверяват производството на „Спутник V“


Двама италиански инспектори от Европейската организация по медикаментите (ЕМА) ще пътуват до Русия, с цел да инспектират уреди за произвеждане на имунизацията против COVID-19 „ Спутник V “. Това съобщи шефът на Италианския народен институт по инфекциозни заболявания „ Ладзаро Спаланцани “ професор Франческо Вая пред вестник Corriere della Sera, представен от Агенция " Фокус ".

„ Току-що настанихме в нашата болница двама италиански инспектори, които ще отидат в Москва, с цел да ревизират индустриалните стандарти на „ Спутник V “, цитира вестникът думите на специалиста.

В същото време Вая посочи, че става дума за представители на EMA.

По-рано Националния институт на Италия по инфекциозни заболявания даде позитивна научна и техническа оценка на съветската ваксина, признавайки я за ефикасна и безвредна, „ способна да играе значима роля в програмата за имунизация на популацията “.

Вая поредно се застъпва за доставката на ваксини от разнообразни производители, в това число съветски, както и за отвод от патентни права за медикаменти против ковид и за тяхното произвеждане на националната територия.

Представители на италианските санитарни управляващи показват, че потреблението на „ Спутник V “ е невероятно без утвърждение от EMA.

Според признатата процедура европейският регулатор би трябвало да даде освен професионално здравно мнение, само че и да ревизира индустриалните предприятия отвън Европейски Съюз за сходство с европейските стандарти по редица критерии, в това число изискванията на труд на чиновниците.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР