Държим на приятелските връзки с ОАЕ и желаем да ги

...
Държим на приятелските връзки с ОАЕ и желаем да ги
Коментари Харесай

Борисов покани емиратските инвеститори у нас



Държим на другарските връзки с ОАЕ и желаем да ги развиваме и задълбочаваме. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на срещата си с вицепрезидента, министър-председател на ОАЕ и властник на емирство Дубай шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум.

Българският министър-председател означи, че в ОАЕ е съсредоточена най-многочислената в района българска общественост , като по-голямата част от нейните представители живеят и работят точно в Дубай.

 Премиерът Бойко Борисов дойде в ОАЕ
Премиерът Бойко Борисов дойде в ОАЕ

Това е първата аудиенция

Той посочи ролята на Дубай в развиването на българо-емиратските връзки и поздрави управлението и народа на федералната монархия за постигнатата софтуерна рационализация на страната.

Борисов изрази мнение, че сред България и ОАЕ може да има сполучливо съдействие в сфери като осведомителните технологии, селското стопанство, инфраструктурата, туризма и сигурността. Той акцентира, че и за двете страни има изгода да се предизвикват контактите сред представителите на бизнеса и посочи опциите, които дават българските индустриални зони.

 ОАЕ отбелязва пред Борисов ползи в стопанска система и военна индустрия Обновена
ОАЕ отбелязва пред Борисов ползи в стопанска система и военна индустрия

Едни обединени Балкани могат дружно да изнасят за ОАЕ

Емиратските вложители са добре пристигнали у нас, увери министър председателят.

След като благодари за гостоприемството, Борисов на собствен ред насочи покана към шейх Мохамед Бин Рашед Ал-Мактум да посети България, с цел да се запознае с капацитета на страната ни. Предвижда се и да се продължи разискването за разширение на взаимното съдействие.

 Борисов прегледа полицията в Дубай
Борисов прегледа полицията в Дубай

Премиерът се срещна с ресурсите, с които разполагат в емирството

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР