- Д-р Тодоров, застрашени ли са повече децата и бременните

...
- Д-р Тодоров, застрашени ли са повече децата и бременните
Коментари Харесай

Как да се предпазят децата и бременните от новите заразни щамове на COVID-19

- Д-р Тодоров, застрашени ли са повече децата и бременните в актуалната обстановка на трета пандемична вълна, освен това с нови, по-заразни варианти на COVID-19?

За страдание следим растеж на случаите на при деца и юноши, а също и увеличение на случаите при бременни, при които се следят затруднения. Нужно е да насочим нашето внимание и грижа към тези групи - да работим в посока профилактика и по какъв начин те да бъдат оптимално предпазени.

Децата бяха и към момента са пощадени в тази пандемия. Те имат мощно развъртян присъщ имунитет, който е бърз и работи в първите часове на нахлуването на вируса или бактерията в организма. Смята се, че при тях имунитетът е квалифициран от честите срещи със сродни коронавирусни инфекции, които са познати като простуда и минават леко за няколко дни.

Най-уязвимата група са новородените и децата под 1 година, както и децата със съпътстващи аномалии и хронични болести. При децата е допустимо, въпреки и рядко, да се развие мултисистемен инфекциозен синдром (MIS-C). Това е затруднение, което може да се появи към 7-10 дни след COVID-инфекция. Важно е родителите да внимават за следните признаци - нараснала температура, затруднено дишане, коремни болки, диария или повръщане, обрив, зачервени очи или мощна уязвимост.

Бременните са с нараснал риск от по-тежко протичане на Коронавирус спрямо останалите дами на същата възраст. В рисковите групи влизат бременни с предхождащ захарен диабет, хипертония, астма, с гестационен диабет, с прееклампсия. Възрастта (над 35 години) и затлъстяването (ИТМ над 30) също способстват за по-тежко протичане.



По отношение на предаването на вируса от майка към дете - няма безапелационни данни за вътрематочно предаване от бременната към плода. Предаването на вируса през плацентата в третия триместър е извънредно ниско - 7%.

- Според епидемиолозите вирусът на английския вариант се задържа в горните дихателни пътища и заради това се оказва в пъти по-заразен. Как можем да се предпазим?

Британският вариант по всяка възможност има 50-70% повече разпространяване. Има повече инфектирани и надлежно повече случаи от тях ще стигнат до болница. Имаме смесена симптоматика - едни пациенти са с температура, кашлица и доста мощно главоболие, с болежка в мускулите. Други с доста мощна болежка в гърлото и температура. Трети са доста отпаднали. Преди се опитвахме да отграничим Коронавирус въз основа на спецификата на признаците, само че към този момент всичко, което може да се следи при грипа и настинката, го има и при коронавирусната зараза, единствено че в странни комбинации.

Тъй като главният метод на предаване на вируса е въздушно-капковият (контактният се оказа с доста по-малко значение), е изключително значимо носенето на маски и спазването на отдалеченост. Без тези ограничения неизбежно вдишваме аерозолните капки, които се отделят при диалог, кихане, смях, кашляне.



Това, което бих посъветвал, е да се вършат чести промивки на носа и незабавно щом се приберете у дома. Целта е да се почисти вероятно арестуван вирусен товар. Може да го прави всеки член от фамилията, в това число най-малките. За тази предварителна защита уместно решение е да вземем за пример спреят за нос . Той почиства и овлажнява носната лигавица, а по време на лекуване понижава признаците на хрема и неналичието на подушване, които са доста типични недоволства при COVID-19. Може да се употребява всеки ден и е едно от дребното средства, подобаващи даже при кърмачетата.

Друго, за което е значимо да се погрижите - положението на имунната система. През тази една година установихме какъв брой е значима съответната реакция на имунитета. За задачата в практиката си реализирам доста положителни резултати да вземем за пример с антивирусното респираторно лекарство и . Приемат се 3 пъти по 1 табл. от всяко дневно в продължение на най-малко 1 месец. Тази композиция стабилизира имунитета и пази от вирусни инфекции. Подходяща е за цялото семейство, в това число за бременни и кърмачки.

За бебетата под 1 година същият резултат има комбинацията Имунокинд и Шуслерова сол №3. В състава на влизат калциеви съединения, които са ориентирани към укрепването на имунната система и към отбрана на лигавиците. Родителите бързо виждат, че усъвършенства тонуса, покачва апетита на децата и най-много доста разрежда боледуванията.



- Болката, температурата плашат родителите на дребни деца и бременните, които търсят дейно, само че и щадящо лекуване. Как да реагираме при поява на първи признаци за заболяване?

Болката в гърлото, високата температура, подуването, зачервяването - всички те са признаци на възпалението, което в действителност ни пази и се пробва да ни лекува. Така че не би трябвало да се плашим от тях и да се опитваме да ги потискаме в цялостна степен. В изискванията на една пандемична конюнктура е значимо да разполагаме с подобаващи средства за контролиране на високата температура, за преодоляване на главоболието, отпадналостта, болките в ставите и мускулите, хремата и кашлицата. В практиката си съм се убедил, че тези недоволства се повлияват доста добре от комбинацията на Инфлуцид и Шуслерова сол №3, прилагани нагъсто - по 1 табл. от Инфлуцид на всеки час, а от сол №3 - по 1 табл. на всеки 15-30 мин. Лекарствата се оставят да се разтопят в устата. Имат прелестен, леко сладостен усет, което доста улеснява родителите на дребни деца при приема. Установих, че използването на тази композиция в действителност понижава тежестта на протичането на COVID-19 и защищава от затруднения.

Науката поддържа с изследвания това, което лекари и родители към този момент знаем от практиката! Останах впечатлен от проучване на съветския народен проучвателен център " Гамалея " - създал имунизацията " Спутник V ", което сподели по какъв начин Инфлуцид потиска възпроизводството на вирусите в клетките. има стимулиращо деяние върху клетъчните защитни механизми, което е проследено и потвърдено в проучване на български учени от Катедрата по биохимия, молекулна медицина и нутригеномика на Медицински университет-Варна.

 доктор Тодор Тодоров, педиатър
доктор Тодор Тодоров, педиатър

Материалът е възложен от Алпен Фарма.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР