Българският лекарски съюз е изпратил до служебния премиер Стефан Янев

...
Българският лекарски съюз е изпратил до служебния премиер Стефан Янев
Коментари Харесай

БЛС предложи проф. Кантарджиев за орден Стара планина“


Българският лекарски съюз е изпратил до служебния министър председател Стефан Янев и президента Румен Радев писмо с предложение проф. Тодор Кантарджиев да бъде почетен с най-високото държавно отличие – медал " Стара планина ". Наскоро той бе пенсионират от служебния здравен министър Стойчо Кацаров като шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Това пък провокира митинги измежду сътрудниците на професора, както и недоволството на голям брой съсловни организации в здравната сфера.

Сега Лекарският съюз предлага Кантарджиев да бъде почетен с медал " Стара планина " " за изключителни достижения и скъп принос в региона на науката и медицината ".

" Огромен е приносът му в битката с подлата болест и преодоляването на пандемията от Covid-19 у нас, което се дължи значително на неговите решения, рационални препоръки и навременни дейности. Той и екипът му откриха английския вид на ковид на наша територия. На последните влиятелни награди на Български лекарски съюз, здравната колегия, отличи проф. доктор Кантарджиев в специфичната категория " Борба с пандемията - Ковид 19 ", написа в претекстовете към предлагането на БЛС.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР