Българската волейболистка Добриана Рабаджиева ще играе за бразилския Минас Тенис

...
Българската волейболистка Добриана Рабаджиева ще играе за бразилския Минас Тенис
Коментари Харесай

Добриана Рабаджиева: Целя се във всички титли с Минас

Българската волейболистка Добриана Рабаджиева ще играе за бразилския Минас Тенис Клуб (Бело Оризонте). 28-годишната състезателка, която играе на поста посрещач, бе привлечена от китайския Гуанджоу Евъргранд, с който финишира на четвърто място.

Родната звезда е в южноамериканската страна от петък, като стартира занимания с новия си отбор. Въпреки натоварения график Доби откри време и даде особено изявление за BGvolleyball.com.
View this post on Instagram
Nossa nova ponteira desembarcou no @bhairport.oficial e fomos recebê-la juntos com a @localizahertz, patrocinadora do Itambé/Minas. Confira como foram as primeiras horas da @drabadzhieva em Belo Horizonte e aproveite para conhecer um pouco mais sobre ela. #VaiMinas #ItambéMinas #ParedãoAzul #Vôlei #Volley

A post shared by Minas Tênis Clube - Vôlei (@mtcvolei) on Jan 25, 2020 at 10:02am PST
Разкажи за прехвърлянето ти в Минас, по какъв начин се свързаха с теб?
Получих офертата след клубното международно състезание. Говориха с мен след края на шампионата.

Бразилия е фантазия за доста волейболистки. Трябваше ли ти доста време да обмислиш офертата и да я приемеш?

Аз също бях от тези волейболистки! Ето, че към този момент е реалност! Трябваше ми време да обмисля в кой тим да отида, защото получих предложения от още два бразилски тима!

Какво мислиш за съотборничките си?

Постиженията сами приказват за тях! Ще имам опция да играя с две от най-титулуваните бразилски волейболистки - Шейла и Таиса. Също с разпределителката и либерото на националния тим на Бразилия.


View this post on Instagram
Sometimes coffee is a hug in a mug Welcome to Minas @drabadzhieva!!!

A post shared by Rogerio Guedes (@guedesrogerio) on Jan 24, 2020 at 8:53pm PST
Имаш ли някакви наблюдения представянето на тима и шампионата?

Отборът сега е на трето място с 2 точки по-малко от първия в класирането СЕСК. Първенството е доста оспорвано и всеки мач е от голяма важност!
Какви са упоритостите ти с новия отбор?
Първата задача са Панамериканските игри, които дават опция за присъединяване на идващото международно клубно състезание, Купата на страната и продобиване на Суперлигата! Това са упоритостите на тима. Равносметката ти за миналия сезон в китайската Лига? Удовлетворена ли си?

Удовлетворена съм от това, че изпълнихме задачите на тима, а те бяха влизане в четворката! Но изпуснахме огромна опция да играем край и персонално за мен остана нотка на отчаяние.

Имаше ли време за отмора сред двете провокации?
Имах четири дни у дома, тъй като чаках документите за визата. Дори за малко съумях да отдъхна и да видя околните си.
Успя да посетиш и родния си клуб Пирин (Разлог).
Приключих шампионата в Китай на 11.01. Исках да се раздвижа и да имам контакт с топката преди заминаването ми. Така съумях да видя първия ми треньор и да се срещна с девойките от тима.

Адаптираш ли се към новите условия? Имаш ли някакви проблеми?
От петък съм тук и това, което съумях да видя е една голяма база и условия, които не съм виждала досега. Всичко, от което един спортист има потребност! Аз бързо се приспособявам към нова среда и условия и мисля, че няма да имам проблем с това!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР