8 цилиндъра и 435 конски сили са последното нещо, което

...
8 цилиндъра и 435 конски сили са последното нещо, което
Коментари Харесай

Двигател V8 и 435 коня за градски Aston Martin

 cygnet_v8_9-jpg

8 цилиндъра и 435 конски сили са последното нещо, което може да се чака от дребна градска кола с дължина три метра. Инженерите на Aston Martin направиха непредвидени трансформации в едва известния модел Cygnet, с цел да задоволят каприза на един собствен клиент. Автомобилното „ джудже ” получи гигантстския мотор V8 с работен размер 4,7 л на мястото на скромното си общоприетоо моторче с мощ 98 конски сили.

 cygnet_v8_8-jpg

С могъщия „ осмак ” от Aston Martin Vantage дребният Cygnet се трансформира в извънредно колоритна и бърза кола. Градският „ мъник ” е оборудван с ролбар за отбрана на лидера и пасажера. Каросерията е модифицирана, с цел да побере четири цилиндъра повече в двигателния отсек. Задните седалки са отстранени, изменена е и конфигурацията на тунела за трансмисията. Кокпитът е завършен по напълно нов метод, като са инсталирани две спортни кресла Recaro с четириточкови защитни колани.

 55-1-6kol

Окачването и задвижващата система са взаимствани от Vantage, както и моторът. На мястото на багажника е конфигуриран огромен горивен контейнер. Мощността на мотора се предава с карданов вал на задните колела през 7-степенна автоматизирана трансмисия. В разширените калници се въртят 19-инчови гуми вместо общоприетите 16-инчови. Спирачните апарати са с дискове 380 мм начело и 330 мм откъм гърба, а под задната ризница излизат две солидни ауспухови тръби.

 55-2-6kol

Собственикът на наточения Cygnet е хвърлил луди пари за трансформацията, тъй като има желание с тази градска кола да натрие носовете на баналните поршета и ферарита в надпреварата за джентълмени на фестивала на скоростта в Гудууд. Тунингованият „ завързак ” форсира от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди и развива оптималната скорост 274 км/ч. В общоприетото си осъществяване обаче Cygnet е надалеч по-скучен автомобил, механически близнак на Toyota iQ. От него са създадени единствено 800 екземпляра в интервала 2011 – 2013 година Спреният от произвеждане автомобил през днешния ден се котира на колекционерския пазар за към 45 000 евро при номинална цена от 38 000 евро.

 cygnet_v8_12-jpg

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР