33% повече нови домейни с всички разширения са регистрирали клиентите

...
33% повече нови домейни с всички разширения са регистрирали клиентите
Коментари Харесай

33% повече домейни е регистрирала СуперХостинг за първото полугодие




33% повече нови домейни с всички разширения са записали клиентите на СуперХостинг.БГ през първите 6 месеца на годината по отношение на същия интервал на 2017 година Общият брой на записаните от хостинг компанията домейни в областите.com,.eu,.net,.info и.org е достигал 140 400.

Не е изненада растежът при новите домейни (new gTLD), които са близо 18% от всички продадени домейни от СуперХостинг.БГ за интервала януари – юни 2018 година Най-продаваните нови домейн разширения са.online (с 35% от продажбите в Топ 5),.top (22%),.shop (19%),.rocks (12%) и.store – (12%). Подобна е наклонността и в международен мащаб, където домейн зоната.online се постанова като една от най-предпочитаните нови домейн зони, защото за нея се използа универсална дума.

В домейн зоните.bg,.com и.eu СуперХостинг.БГ е продала за първата половина на 2018 година 12 007 имена, като всички те са нови регистрации. Спрямо същия интервал на 2017 година новите регистрации на домейните в тези зони бележат растеж надлежно от 20%, 28% и 33%. От компанията означават, че от ден на ден български компании търсят.eu домейни, което демонстрира, че възнамеряват активността им да обхване повече страни от Европейски Съюз, а не се концентрират единствено върху български консуматори. В СуперХостинг.БГ сега са дейни 25 840.bg домейна, до момента в който преди 4 години те са били 9600.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР