Рискът от зараза с новия коронавирус по време на самолетен

...
Рискът от зараза с новия коронавирус по време на самолетен
Коментари Харесай

По-малко вероятно е да се заразите с новия коронавирус в самолет, отколкото в магазина

Рискът от зараза с новия коронавирус по време на самолетен полет при спазване на мерки за сигурност е много нисък и е под риска от зараза по време на рутинни действия като пазаруване или вечеря в ресторант, съобщи Асошиейтед прес, като цитира резултати от проучване на Харвардското училище за обществено здравеопазване.

Авторите на доклада установяват, че рискът от предаване на коронавируса " може да бъде намален до много ниски нива чрез комбинация от многостепенни мерки за контрол ". Изследването е финансирано от сдружението " Еърлайнс фор Америка ", в което участват авиокомпаниите " Американ еърлайнс ", " Юнайтед Еърлайнс ", " Делта еърлайнс " и други, както и от консорциум на производители на самолети и авиооборудване и от оператори на летища. Резултатите му бяха огласени на фона на огромните загуби от милиарди долари месечно за авиокомпаниите в условията на пандемията, предаде БТА.

Американските авиокомпании изпълняват едва 50 на сто от полетите, които са имали през 2019 г.

Екипът изследователи от Харвард, работили по проекта, установява, че след като авиокомпаниите са въвели задължително носене на маски на борда, често почистване и промяна в организацията на качване на пътниците, " по време на милионите часове пътнически полети има малко данни за предаване на болестта в самолета ".

В доклада си те отбелязват, че пътническите самолети са оборудвани с вентилационни системи, които освежават въздуха на всеки две-три минути и извеждат повече от 99 на сто от частиците с размер като тези на SARS-CoV-2.

Учените са установили също, че предпазните маски значително намаляват риска от пренасяне на заразата по време на кризата с Ковид-19.

Изследване на министерството на отбраната на САЩ от този месец също установи нисък риск от зараза по време на полети. То стигна до извода, че когато хората седят в самолета и носят маска, средно едва 0.003% от въздушните частици в зоната около главата на пътника са заразни, дори и когато всички седалки са заети.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14018  Нови рестриктивни ограничения поради ковид в Пловдив Нови рестриктивни ограничения поради ковид в Пловдив  Германия се затваря от ноември Германия се затваря от ноември  Министерство на външните работи: Гърция затвори за чужденци Граничен контролно-пропусквателен пункт Промахон за влизане през нощта Министерство на външните работи: Гърция затвори за чужденци Граничен контролно-пропусквателен пункт Промахон за влизане през нощта
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР