Назначенията по роднинска или интимна линия в правителството на Кирил

...
Назначенията по роднинска или интимна линия в правителството на Кирил
Коментари Харесай

Ново семейно назначение в правителството на Петков, Лорер уреди приятелка при Асен Василев

Назначенията по роднинска или интимна линия в държавното управление на Кирил Петков от дълго време са известни. С идването на „ Промяната “ основни постове в министерства и всевъзможни държавни институции са раздават на някогашни и сегашни любовници, на кумци и кумици, съдружници, дори цели семейства се настаниха комфортно в държавническите си кресла.

Най-пресният образец за ширещата се из властта шуробаджанащина е подписаният от Румен Радев декрет за назначението на Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии от квотата на президента. Наплатанова е брачна половинка на шефа на Авиобаза " Граф Игнатиево " Николай Русев, който пък също пое поста си по решение на Радев. На е загадка, че Русеви и Радеви са дългогодишни фамилни другари, което е задоволително сладкодумен сигнал по каква линия журналистката се домогва до позицията си в Съвет за електронни медии.

Едно друго предопределение по другарска линия обаче е " минало сред капките ". То е обвързвано с семейството, превзела няколко министерства - тази на Даниел и Виолета Лорер.

Както е добре известно на необятната общност, поради Лорер, на който министър председателят Кирил Петков е кум, бе основано чисто ново министерство - Министерство на нововъведенията и растежа. Жена му Виолета пък оперира под крилото на фамилния им другар Асен Василев, който е по едно и също време министър на финансите и вицепремиер, отговарящ за еврофондовете.

И тъй като Василев заема по едно и също време два поста, му се поставят и разнообразни началници на двата му кабинета. Сладката службица да управлява един от тях получи точно Виолета Лорер - също факт, който от дълго време към този момент е прочут. Едва ли ще е изненадващо за драгия четец да прочете, че на позицията " Началник " в другия политически кабинет на Асен Василев също е била ситуирана фамилна другарка на семейство Лорер.

Става дума за Жана Токова. Допреди фамилия Лорер да се намърда във властта, същата дама дистрибутираше... продукти от алое, оповестява ПИК.

Според формалния указател на държавната администрация двете близки приятелки са заели апетитните си позиция с два дни разлика. Жана Бориславова Токова е поела поста " Началник на политическия кабинет " на министъра на финансите на 15.12.2021 година (виж долу - б.р.), сподели инспекция на ПИК. На 17 декември Виолета Лорер пък е вписана като " Началник на политическия кабинет " на вицепремиера по еврофондовете.

Папарашки фотоси от края на предходната година разкриват околните връзки сред семейство Лорер и другата началничка на Асен Василев - Жана. Дни преди Рождество Христово или по-точно - към 20 декември, папараците ни щракнаха министъра на нововъведенията и растежа Даниел Лорер на шопинг в столичния мол „ Парадайз “ в компанията на две дами. Едната, несъмнено, се оказа законната му брачна половинка, а другата - въпросната Токова.

С днешна дата излиза, че по време на министерския шопинг и двете дами до Даниел Лорер към този момент са били назначени като сътруднички на Асен Василев.

Упорито се мълви из политическите среди, че с изключение на по другарска, Виолета Лорер и Жана Токова са свързани и по друга линия. Твърди се, че двете началнички на кабинетите на Асен Василев са първи братовчедки по майчина линия.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР