Назначеният от служебното правителство в петък изпълнителен директор на Националната

...
Назначеният от служебното правителство в петък изпълнителен директор на Националната
Коментари Харесай

Новият шеф на НАП продал фирма, която по-късно затънала в дългове за данъци

Назначеният от служебното държавно управление в петък изпълнителен шеф на Националната организация за приходите (НАП) Румен Спецов е имал компания, която след продажбата ѝ става огромен дебитор за организацията, заяви проверяващият портал Bird.bg. Информацията се удостоверява от Търговския указател и от листата на длъжниците на Национална агенция за приходите. От пресцентъра на организацията също потвърдиха данните, само че обясниха, че бившето сдружение на Спецов е натрупало дълга, откакто той е излязъл от собствеността му.

Румен Спецов дълги години е работил в системата на Национална агенция за приходите, в това число в закритото към този момент профилирано звено за битка с данъчните измами „ Разследване на особени случаи “ (РОС). Впоследствие обаче по необявени аргументи напуща данъчната организация.

" Румен Спецов придобива компанията „ Гранекс Трейдър “ ЕООД след овакантяване на системата на Национална агенция за приходите през 2015 година ", оповестиха за Mediapool от пресцентъра на данъчната организация. Дотогава той не е имал дялови участия във компании. „ От придобиването на компанията „ Гранекс Трейдър “ ЕООД досега на продажбата ѝ през април 2016 година компанията не е имала отговорности към фиска “, споделиха още от Национална агенция за приходите.

От информация на страницата на организацията излиза наяве, че през юли 2017 година сдружението влиза в листата на длъжниците, които имат неплатени отговорности в огромни размери, само че нямат имущество, върху което да се наложи поръчителство, нито пък вземания. Към март 2021 година сдружението дължи на бюджета 1 105 482 лева дружно с лихвите, които на процедура са несъбираеми.

Според Bird.bg сдружението съзнателно е продадено на така наречен „ сламено лице “ или „ професионален дебитор “ от драгоманско село, което не разполага с задоволително имущество, с цел да покрие отговорностите на компаниите, които му се трансферират. Купувачът има и други компании с задължения към бюджета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР