Назначени са двама заместник-министри. Това е станало със заповед на

...
Назначени са двама заместник-министри. Това е станало със заповед на
Коментари Харесай

Премиерът назначи двама заместник-министри

Назначени са двама заместник-министри . Това е станало със заповед на премиера акад. Николай Денков.

Стоян Темелакиев е назначен на поста заместник-министър на вътрешните работи . Той е магистър по право от ЮЗУ „ Неофит Рилски “. Кариерата му напълно минава в системата на Министерство на вътрешните работи. От 2007 година до 2013 година е работил в структурата на ГДБОП, а от 2013 година до 2015 година е бил шеф отдел в Държавна организация „ Национална сигурност “.

В интервала 2015-2020 г е заемал длъжността заместник-директор на ГДБОП, а от 2020 г е бил заместител основен секретар на Министерство на вътрешните работи. От декември 2021 до август 2022 година е заместник-министър на вътрешните работи.

Полковник о.з. Станимир Георгиев е назначен за заместник-министър на защитата . Той е заемал същата служба през 2022 година Завършил е компетентност „ Инженер по употреба и ремонт на свързочни и РТО средства “, както и магистърска степен „ Инженер по радиоелектроника “ във ВВВУ „ Георги Бенковски “. Магистър е и по военно дело във Военна академия „ Г.С Раковски “. Обучавал се в стратегически курсове в Съединени американски щати,

Франция, Германия и в Колежа по защита на НАТО в Рим.

Полковник Георгиев е работил в Регионалното командване на НАТО за Северна Европа – AFNORH, Брунсум, Нидерландия. Бил е в непрекъснатата делегация на България в НАТО като консултант по въпросите на защитата и шеф на работа по въпросите на защитата. В Главната квартира на НАТО в Брюксел е служил като щабен офицер по развиване на отбранителните качества в дирекция „ Инвестиции в защитата “ на Международния секретариат на НАТО. Георгиев е дълготраен чиновник на министерството.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg