Назначен от Русия кмет на окупиран украински град и двама

...
Назначен от Русия кмет на окупиран украински град и двама
Коментари Харесай

Назначен от Русия кмет на окупиран украински град пострада при взрив

Назначен от Русия кмет на окупиран украински град и двама негови телохранители бяха ранени при детонация през днешния ден, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция, като се базира на представител на локалната полиция.
Той сподели, че самоделно взривно устройство е било заложено в електрическото табло на входа на постройката, където живее Андрей Шевчик. От украинска страна нееднократно са били отправяни закани против 48-годишния кмет на Енергодар. Градът е окупиран от съветските въоръжени сили град в южната украинска Запорожка област.
Украинската организация УНИАН заяви, че "колаборационистът " е станал цел на офанзива, осъществена от "партизани ". Тримата ранени - "кметът " на Енергодар и двама негови телохранители - са настанени в болница "с пострадвания с друга степен на тежест ".
Мястото на гърмежа фотография Телеграм Канал Енергодар
Преди съветската инвазия Шевчик е бил народен представител в украинския парламент от проруската партия "Опозиционна платформа - за живота ", отбелязва УНИАН.
Край град Енергодар се намира Запорожката АЕЦ - най-голямата украинска атомна електроцентрала. Тя също е под контрола на съветските сили.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР