Назначен от Румен Радев в служебното правителство като министър на

...
Назначен от Румен Радев в служебното правителство като министър на
Коментари Харесай

Кой е скандалният министър Демерджиев, оня с чата Бях точен с парите

Назначен от Румен Радев в служебното държавно управление като министър на правораздаването, Иван Демерджиев наследи Янаки Стоилов, който пък бе назначен с декрет на президента за парламентарен арбитър. Назначението на Стоилов също не беше лишено от скандал, защото още веднъж се погази конституцията на Р.България – дейности, очертаващи се като табиет на настоящето ръководство, написа уеб сайтът bunt.bg.

Определен от Румен Радев като кардинален човек с позиции и престиж, Иван Демерджиев гордо сяда на министерското кресло на правораздаването, само че дали не е рисково такава скандална персона да бъде на този пост?

Както, може би, добре си спомняте, не от дълго време се разкри и още един скандал с основно настоящо лице Демерджиев и с търсения за финансови измами в Република Китай австрийски бизнесмен Хелмут Клаус Панитц.
свързани новини249388на 26.11.2021328738на 26.11.2021
През последните няколко години актуалният правосъден министър, маскиран зад фигурата на юрист, взе участие в добре прикрита скица за плячкосване и заграбване на обекти от българската енергийна система. Позоваващ се на отбраната на адвокатурата, Демерджиев е взел участие в присвояването на Водноелектрическа централа Давидково, фотоволтаични централи в с. Дуванлии, Пловдивско и в с. Оризари, общ. Твърдица, последните две благосъстоятелност на китайския предприемач Гуо Хайронг.

Схемата, по която е действано, е елементарна. С правния съвет на Демерджиев сдруженията се източват, откакто централите им са изнесени на обществени продани за събиране на отговорности по записи на заповед, издадени от Хелмут Панитц като някогашен шеф в интерес на свързани с него лица и компании. Добре позната скица, посредством която в България се реализират противоправни цели, само че със средства на ръба на закона. Така и Демерджиев се облажил със забележителна сума пари, участвайки като юрист на немския жител Людвиг Брамал Гмах и австриеца Хелмут Панитц.

По това време юрист Демерджиев показва изключително близки връзки с основна за Пловдив фигура – тази на съветника назначен за секретар по правни въпроси и антикорупция на Румен Радев – обвинения за корист с въздействие Пламен Узунов. Като шеф на Пловдивската полиция, Узунов обезпечава на Демерджиев полицейски комфорт и най-много информация за лица и компании, които имат директно отношение с квалифицираната машинация за хиляди евро, в това число и посредством ощетяване на държавния бюджет. Демерджиев, представлявайки Людвиг Брамал Гмах и Хелмут Панитц посредством съмнителни правни похвати, и помощта на Пламен Узунов съумява да подсигури на клиентите си придобиването на фотоволтаични централи в с. Дуванлии и с. Оризари, поставяйки действителният притежател на централата Гуо Хайронг в изключително тежко финансово състояние и принуждавайки го да разгласява на всички места, че България е неуместно място за непознати вложения.

Преди няколко дни в общественото пространство изтекоха повече от скандални чатове, където Демерджиев признава, че е поел ангажимент към някого, с цел да отнеме лиценза на нашумялата охранителна компания Делта Гард, макар, че нищо не е излязло от многократните инспекции. Също по този начин излиза наяве, че някой е бил прецизен с парите към него и чака да му се свърши работата, а Демереджиев го моли да изчака, тъй като се бори да резервира поста си на министър. Замесено е и името на министъра на вътрешните работи – милионерът Бойко Рашков. Все още няма спомагателна информация по случая.

По всичко проличава, че новата власт желае да потули случая, тъй като не са шкафчетата на Борисов, а чатовете на Демерджиев. Човекът, който бе определн от Радев като кардинален и с позиции – само че въпросът е с какви? Приципи и с позиции, обслужващи олигарси и мутри, употребявайки министерския си пост и трансформирайки държавни служби в инструмент за персонални изгоди?

И още към съмнителната персона Демерджиев – произлизащ от едно и също село със Стефан Янев, който е министър-председател на служебния кабинет. Израснали в с.Поповица, комшиите през днешния ден са на висши постове в служебния кабинет и най-вероятно, по съседски, си пазят гърбовете. А, може би от Янев е пристигнало и предлагането пловдивския т юрист да заеме мястото на за-министър, а след това и министър на правораздаването. Поредното безсрамно предопределение на разположение, което няма 1 ден магистратски стаж, забъркан в схеми за източване на пари, само че по “принципна” линия стало министър.

Не е изключено да има и масонска диря в назначението на скандалния министър. Все отново пловдивския масон и милионер Георги Гергов е непосредствен с Радев, както се вижда и на фотографията. Говори се, че Радев е част от организация “Слънце”, водена от Гергов. В масонската ложа на Гергов влизат още имената на президентските съветници Николай Копринков и Пламен Узунов (споменат нагоре, помагащ на Демерджиев в придобиването на фотоволтаичните централи).
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР