Назначен е нов командващ на руския Черноморски флот, съобщи държавната

...
Назначен е нов командващ на руския Черноморски флот, съобщи държавната
Коментари Харесай

Руски удари в Одеска област и Николаев

Назначен е нов командващ на съветския Черноморски флот, заяви държавната организация Новости. Вицеадмирал Виктор Соколов поема поста от досегашния командващ флота адмирал Игор Осипов.

Смяната в командването става след серията от гърмежи в съветски военни бази в окупирания Крим, отбелязва Ройтерс. Ако тя се удостовери, това ще е най-знаковото уволняване в армията от началото на войната в Украйна.
Днес съветските сили нанесоха ракетни удари в Одеска област и южния град Николаев.

Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна сподели провалите от съветски удар в известното курортно градче Затока, ситуирано на брега на Черно море, на 65 км южно от Одеса. По данни на управляващите с две ракети са разрушени почивна база и близките къщи. Избухнал е пожар и са потърпевши трима души.

" При нас има огромен кратер. Нито една вила не се е запазила, всички са изгорели. Дори каменните - всичко е разрушено, останали са единствено стените. Всичко е превърнато в пепелище ", съобщи Нестор Котляренко, гражданин на Затока.

В съветски телеграм канали пишат, че е нанесен удар по " база на бойци от украинските въоръжени сили ". Преди дни при гърмеж на мина в морето край Затока починаха трима души.

Пореден ден на съветски обстрел претърпяха в южния украински град Николаев. Няма жертви и потърпевши поданици, само че две ракети са нанесли съществени вреди на един от университетите в града. Ние бяхме подготвени за нападението, споделя ректорът на университета.

" Няма да унищожат духа ни, няма да унищожат украинската национална концепция. Ние ще работим, подготвени сме. Скрихме техниката и скъпа здравна инсталация, в очакване да стане нещо. Учебният развой няма да прекъсне ", добави Леонид Клименко, ректор на Черноморския университет " Петро Могила ".

Николаев се намира на 60 километра от окупирания Херсон и е цел на съветски удари от началото на войната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР