Назначавайки против двама заместник-министри в Министерството на регионалното развитие и

...
Назначавайки против двама заместник-министри в Министерството на регионалното развитие и
Коментари Харесай

Петков корумпирал МРРБ, оплака се Тошко Йорданов

Назначавайки срещу двама заместник-министри в Министерството на районното развиване и благоустройството срещу волята на титуляра на ведомството Гроздан Караджов, министър председателят Кирил Петков основава условия за корупция в пътното строителство. Това обвиняване към министър-председателя в оставка насочи на брифинг в коридорите на Народно събрание ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов.

" Понеже някогашният министър председател Кирил Петков от самото начало приказва за битка с корупцията, упреква останалите политически сили и прави отвратителни подмятания към Министерството на районното развиване и благоустройството, в този момент ще ви кажа обстоятелства. Петков еднолично е основал корупционна среда в Министерство на регионалното развитие откакто ние излязохме от ръководството. Опитва се да овладее Министерство на регионалното развитие и към този момент го е направил ", сподели депутатът.
 Караджов прикани за цялостна инспекция на всяко ведомство
Караджов прикани за цялостна инспекция на всяко ведомство

Политическа партия се държали по този начин, като че ли властта им принадлежи

" В министерството има пари за строителство на инфраструктира и ВиК и задачата е да се овладеят паричите потоци. Беше упрекван Караджов, че с парите ще се вършат далавери без да обяснят по какъв начин. Той уволни всички зам.-министри, постави двама негови индивида, на които е дал пълномощия да ръководят столични потоци. Петков издава безусловно противозаконна заповед, с която не разрешава в Министерство на регионалното развитие да изпалщат суми над 900 млн. без особено утвърждение на държавното управление ", изясни недоволството си Йорданов.

В разследване на тези промени министерството е подало тъжба добави той, не уточнявайки къде е била подадена въпросната тъжба обаче. Както и от кого - само че по всяка възможност основател е бил Гроздан Караджов, а сигналът е бил входиран в прокуратурата.

Чрез новите правила се създавала среда за корупция, безапелационен е Йорданов. " Тук влизаме в обстановката - вие сте пътностроителна компания, а аз съм Кирил Петков през назначения от мен министър. Тази компания е сключила подобаващ контракт с ясни правила. Ако да вземем за пример би трябвало да получите 1000 лв., то получавате 500, а останалата сума би трябвало да я разреши заместник-министъра, т.е. Кирил Петков. И с цел да си получи парите, компанията би трябвало да се схваща с този човек. Това е безусловно нелегално решение. "
 Освободиха от поста трима зам.-министри в Министерство на регионалното развитие
Освободиха от поста трима зам.-министри в Министерство на регионалното развитие

С друга заповед на тази служба е назначен инж. Ивайло Стайков

Председателят на ПГ на " ИТН " даде съвет и на представителите на медиите - да създадат инспекция на назначените от Петков заместник-министри.

" Единият се споделя Ивайло Стайков, а другият Александър Стоянов. Проверете в какви компании е работил Александър Стоянов, който е назначен персонално от Кирил Петков. Вижте дали са нямали нещо общо с тази скица, по която са били източвани пари през ТРП-тата. (договорите за настоящ ремонт и поддръжка) Просто проверете в какви компании е бил. Казвам ви да ревизирате, на кого са благосъстоятелност. И в случай че, сътрудници, тази журналистическа задача, която ви апелирам да извършите, е доста тежка, ще го направя вместо вас, ще изкарам документите ", влезе в ролята на проверяващ публицист Тошко Йорданов.

И още веднъж се възмути: " И когато някой приказва за корупция и задкулисие, дали не е тъкмо той индивидът, който го прави. В казусът е тъкмо по този начин. Премиерът, някогашен, назначава хора със подозрително минало, назначава ги да вършат заплащания в нарушаване на закона и основава идеална среда за корупция - да вървят компаниите, да си заплащат % или да подписват контракти за юридическа помощ с една съответна компания - Джингов, Джангов или каквато беше. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР