Назална ваксина срещу КОВИД-19 спира разпространението на инфекцията, съобщи електронното

...
Назална ваксина срещу КОВИД-19 спира разпространението на инфекцията, съобщи електронното
Коментари Харесай

РАЗГЕЛЕ: Назална ваксина срещу COVID спира разпространението

Назална ваксина против КОВИД-19 стопира разпространяването на инфекцията, заяви електронното издание " Юрикалърт ", като цитира проучване на американски откриватели, оповестява Българска телеграфна агенция.

Проучване при хамстери демонстрира, че препаратите, впръсквани в носа и устата, могат да бъдат основни за управление на разпространяването на респираторни болести.

Според експерти от Медицинския факултет на Вашингтонския университет в Сейнт Луис имунизациите от последващо потомство, ориентирани към местата на навлизане на вируса - носа и устата, може да създадат това, което обичайните инжекции не съумяват: да лимитират разпространяването на респираторните инфекции и да предотвратят предаването им.

Учените потвърждават изказванията си, като употребяват назална ваксина против КОВИД-19, основана на технология на Вашингтонския университет. Те ваксинират хамстери, които са развили инфекции, само че не предават вируса на себеподобни, прекъсвайки цикъла на разпространяване. Одобрена за използване ваксина, която се инжектира, не съумява да предотврати разпространяването на вируса, отбелязва " Юрикалърт ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР