Найб Букеле, президентът на Ел Салвадор, планира да изпрати тази

...
Найб Букеле, президентът на Ел Салвадор, планира да изпрати тази
Коментари Харесай

Ел Салвадор става данъчен рай за технологичните иноватори

Найб Букеле, президентът на Ел Салвадор, възнамерява да изпрати тази седмица в Конгреса законопроект, с който изцяло да се отстранен всички налози върху софтуерните нововъведения. Списъкът на „ нововъведенията “ включва, наред с другото, създаването на изкуствен интелект, програмирането и построяването на хардуер.

Тази седмица ще изпратя на Конгреса законопроект, който да отстрани всички налози (върху приходите, имуществото, финансовите облаги, както и всевъзможни спомагателни такси) върху софтуерните нововъведения като програмиране, шифроване, приложения и създаване на изкуствен интелект, както и върху производството на компютърно и информационно съоръжение.

Президентът на Ел Салвадор е прочут с интереса си към технологиите. Неотдавна страната организира не напълно сполучлив опит с въвеждането на биткойн като платежно средство: разноските за въвеждането му бяха 375 млн. $, а популацията употребява криптовалутата доста по-малко от предстоящото. Независимо от това Букелет резервира курса – предходната седмица Салвадор започва стратегия за образование на разработчици, а през лятото се чака да бъдат издадени биткойн облигации. Фиатната валута на Ел Салвадор е щатският $.

Разработчиците към този момент въодушевено разискват решението, като приказват за пренасяне в Салвадор и разкриване на офиси там. Но както и при предходната самодейност, най-важното е да не се „ отива прекомерно надалеч “ – цялостното унищожаване на налозите е по-вероятно да докара до загуби. По-добър резултат може да се реализира посредством понижаване или данъчна почивка. Инициативата, вероятно преразгледана, може да има вероятност, съответстваща на световното пренасяне на софтуерното произвеждане от Китай.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР