Наяве продължават да излизат все по-нагли схеми на Росина Станиславова

...
Наяве продължават да излизат все по-нагли схеми на Росина Станиславова
Коментари Харесай

Скандал: Кметът на „Красно село“ плаши съкварталци с проверки

Наяве не престават да излизат все по-нагли схеми на Росина Станиславова



Санкционираният на два пъти от КПКОНПИ за спор на ползи кмет на столичния регион „ Красно село “ се забърка в следващия скандал, този път – със своите съкварталци. Причината за него са грубите закани, които Росина Станиславова насочва най-редовно към тях за инспекции на жилищата им. Това оповестява в. Уикенд, базирайки се на Станислав Пеев, който е пуснал въпросното заплашителното писмо във фейсбук групата на Красно село. „ Непрекъснато алармирам за проблеми в общината, само че от една година с кметицата сме изострили връзките, поради един градеж против мен, който работи без да съблюдава никакви условия за работа – мръстоия, звук сред 14 и 16 часа, тиня, прахуляк, без каски и други Снимков и видео материал съм изпратил до РЗИ, ДНСК и общината. РЗИ бързо й разпоредиха да си свърши работата, само че тя по този начин и не я свърши “, споделя обезвереният човек. Той добавя, че е един от тези, които непрестанно изпращат сигнали до Район „Красно село“ – Столична община за съответни проблеми – преливащи кофи с отпадък или изчезнали такива, дупки, замърсявания от градежи и така нататък „ Естествено изгода няма, само че пък за това кметицата Росина Станиславова – кмет на регион „Красно село“ реши да ми спретне инспекция с измислено обвиняване за потребление на дома ми НЕ по предопределение на база тъжба от комшия. Най-странното в тази ситуация е, че жалбата е до РДНСК и се изисква обезпечаване на достъп в дома ми “, написа във фейсбук групата Пеев. Той изискал копие от жалбата, с цел да знае заради каква причина желаят да влязат в дома му. Отговор по този начин и не е последвал. „ Бъдете деликатни, някои способи от 90-те към момента се употребяват! “, добавя той.



В резултат на множеството сигнали, Станислав Пеев получава писмо от кметицата на регион „ Красно Село “ за идна инспекция на жилището му, в което тя го уведомява, че „ По мотив Разпоредително писмо от РДНСК София с изх. № С20-455-00-262/10.03.2020 година, съпроводено от тъжба, по отношение на незаконообразно прилагане на жилище (ап.14) не по предопределение в жилищна постройка с администратор. адрес: ж.к. Борово, регион „ Красно Село “ – Следствен отдел към окръжна прокуратура, Ви уведомяваме, че на 19.01.2021г. ще бъде осъществена инспекция на мястото и по документи от чиновници на регион „ Красно Село “ – Следствен отдел към окръжна прокуратура, на която е належащо да предоставите документи, свързани със собствеността, а също и такива, изясняващи предназначението на ап. 14. На инспекцията би трябвало да осигурите достъп в жилището, както и вашето наличие “.

Това е следващото скандално държание на кметицата на Красно село, за което локалните поданици, а и компании в региона се оплакват.

Последният случай е с предприемача Мирослав Столарски. Той взема решение, че ще спести от сметките за ток, монтирайки фотосолари на автобусното си хале.  И защото става дума за апаратура с мощ 184 киловата, т.е. доста под 1 мегават, законът не изисква утвърждение на капиталов план и изменение на подробния организационен проект, с който да се трансформират параметрите на постройката – процедури, които несъмнено биха били много тежки, дълги и скъпи. Законът за устройство на територията изисква в такива случаи единствено издаване на позволение за градеж, което е прерогатив на основния проектант на региона. Преди две години компанията подава искане за такова. По закон срокът за отговор е 7 дни. В продължение на 2 години обаче отговор от общината по този начин и не идва. Главният проектант на София Здравко Здравков даже глобил районния проектант на Красно село с 1000 лева Дори и той обаче не можал да накара кметицата да даде отговор на настояването на предприемача.



В “Красно село ” има десетки сходни случаи, в които общината не реагира в продължение на половин година, а и повече. Жители и компании, които са инициирали смяната, се оплакват в Столичната община. Но процедурите на процедура са стопирани от районния кмет.

На трупчета поради безобразията на Станиславова са и десетки общински стратегии за подкрепяне на близо 100 000 души в потребност, измежду които 44 плана по стратегия „ Европа “, над 90 плана за юношески действия на всички софийски учебни заведения, планът „Топъл обяд“ , както и доста други.

В момента ориста на Станиславова е в ръцете на съда. А Красно село се заканва от кварталния мрак, че в случай че решението е в интерес на скандалната кметица, ще излезе още веднъж на митинг. И този път няма да си тръгне, до момента в който тя не подаде оставка.
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР