Най-застрашените - артистите на свободна практика, за които доходът им

...
Най-застрашените - артистите на свободна практика, за които доходът им
Коментари Харесай

Свободните артисти взимат по три минимални заплати

Най-застрашените - артистите на свободна процедура, за които приходът им за предходната година е под 1000 лева на месец, ще получат за времето на изключително състояние плюс един месец след него три минимални работни заплати с осигуровките. Това заяви пред бТВ министърът на културата Боил Банов.

„ Хората, които се занимават със театрално изкуство и чиновниците в галериите, ще получават твърдо заплати и осигуровки в границите на двата месеца изключително състояние и до шест месеца по-късно, без значение от резултатите, които реализират. Ние оставаме настрани заплати и осигуровки, без значение от това има ли фенове и по кое време ще отворят институциите “, напомни още министърът.

„ Всеки би трябвало да знае, че носи лична отговорност. Не би трябвало предумишлено да се погазват разпоредбите, тъй като ти е скучно или мъчно. И с това ще се оправим, само че с няколко хиляди мъртви, което се надявам да не се случи “, сподели Банов във връзка сигналите за неспазване на строгите правила на карантината.

Според него, в случай че се съблюдават разпоредбите от всички, в границите на 2-3 седмици нещата ще се уталожат. „ Не може с репресивни ограничения да се постанова една такава карантина. Не може на всеки вход да се постави служител на реда и да бие хората, които излизат. Държавата дава своите знаци. Противопоставянето е неверно “, счита Боил Банов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР