Най-заможният европеец Бернар Арно е поредният милиардер, който се включва

...
Най-заможният европеец Бернар Арно е поредният милиардер, който се включва
Коментари Харесай

Най-богатият европеец стана третият милиардер, включил се в спасяването на френски медиен конгломерат

Най-заможният европеец Бернар Арно е следващият милиардер, който се включва в " спасяването " на френския медиен конгломерат Lagardere, натрупал големи задължения през последните години.

Бизнесменът е удостоверил, че е закупил една четвърт от сдружението Lagardere Capital and Management. Според информация на Les Echos, представена от Bloomberg, договорката е на стойност под 100 милиона евро. След оповестяването ѝ акциите на медийната група са поскъпнали с 15%.

Арно, който е отпред на водача в първокласната промишленост LVMH, е третият френски милиардер, придобил дял в компанията. Винсент Болюре и Марк Ладре де Лашарие преди време също инжектираха милиони в закъсалата група.

Освен на медийния пазар Lagardere развива активност в региона на автомобилната и галактическата промишлености. Тя има преуспяващ бизнес до гибелта на мажоритарния ѝ притежател Жан-Люк Лагардер през 2003 година.

Неговият наследник и правоприемник Арно взема решение да промени фокуса на групата, като я отдалечи от тежката промишленост и се насочи повече към издателска активност, търговия на дребно със артикули за пътувания и отварянето на магазини на летища и жп гари.

Lagardere управлява едни от огромните медии във Франция, измежду които Journal du Dimanche, радиото Europe 1 и известното списание Paris Match. С новата си инвестиция Бернар Арно ще усили наличието си на медийния пазар в страната, като досега той има Radio Classique, както и двата вестника Le Parisien и Les Echos.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР