Най-високият възможен IQ резултат е теоретично безкраен. Mensa, членска организация,

...
Най-високият възможен IQ резултат е теоретично безкраен. Mensa, членска организация,
Коментари Харесай

10 личности с най-високо IQ в историята

Най-високият вероятен IQ резултат е теоретично безконечен. Mensa, членска организация, която лимитира претендентите въз основа на техния резултат, изисква IQ от 132 за вход. Това значи, че единствено към 2% от общото население даже биха били взети под внимание.

Какво проби за просветеност не правят оценка?

IQ обаче е много спорен. Тъй като няма общоприет тест за просветеност, другите проби могат да доведат до разнообразни резултати. Много проби разчитат на културни знания за установяване на резултат и това може интензивно да сложи в неравностойно състояние групи, които не са наясно, не получават същия стандарт на обучение или не са били научени да се явяват на проби, което е неповторимо умеене единствено по себе си.

Да не приказваме, защото тестванията за просветеност постоянно се оказват проблематични по разнообразни аргументи, за начало е мъчно да се ревизира тяхната надеждност. Така че, доста догатки в действителност са тъкмо това. Можем да вършим образовани догатки за равнищата на просветеност на гениите във времето, макар че IQ не е толкоз надеждна мярка, нито претенциите на самите човеци от време на време.

Списък на хората с най-голям коефициент на просветеност за всички времена:

1. Уилям Сидис, създател и професор – IQ: 250-300

През 1909 година Уилям Сидис счупи върха за най-младия човек, който в миналото е бил признат в Харвардския университет. Бил е на единадесет години.

Сидис продължава да написа „ Одушевеното и неодушевеното “ за термодинамиката и произхода на живота. Твърди се, че е приказвал 25 езика и в един миг даже е измислил собствен личен.

Ако изказванията за него са правилни, той може да е имал най-голям коефициент на просветеност в миналото. Критиците допускат, че 254 в действителност е единствено мястото, където той е попаднал в класацията на изпита.

2. Теренс Тао, професор по математика – IQ: 230

Теренс Тао е роден в Австралия през 1975 година от родители имигранти от Хонконг. На деветгодишна възраст той посещава академични курсове по математика и е едно от двете деца, които са вкарали над 700 в математическия раздел на SAT.

Tao завоюва Fields медала през 2006 година, дружно с доста други награди и награди, като стипендия MacArthur, както и участие в Американската академия на изкуствата и науките и Националната академия на науките, наред с други.

Тао е направил толкоз доста приноси в математиката, че е посочен като един от най-великите живи математици. Той е написал безчет публикации и учебници, с цел да разшири полето и да реши нерешени до момента проблеми.

3. Мерилин вос Савант, колумнист и създател – IQ: 228

Понастоящем Мерилин вос Савант заема позицията на Книгата на върховете на Гинес като човек с най-голям регистриран коефициент на просветеност. В момента тя е колумнист на списание „ Парад “, където работи от 1986 година

Известно е, че тя написа решението на казуса с Монти Хол в колона от 1990 година, където вярно заключава, че състезателят има по-големи шансове за победа, в случай че смени първичния си избор сред порти 1, 2 или 3. Ядосани учени и математици пишеха от цялостен ​​свят, с цел да противоречие с гняв с колумниста, който съгласно тях е „ глупак със заешки мозък “.

4. Леонардо да Винчи – IQ: 220
 4 зодии, които се държат по този начин, като че ли знаят всичко 4 зодии, които се държат по този начин, като че ли знаят всичко
Хората, принадлежащи към тези 4 зодии, мислят, че имат невероятни познания за всяка сфера в живота, което би трябвало да се знае, и не м...

Леонардо да Винчи е бил прочут човек с големи гении в голям брой области. Той е роден през 1452 година в Италия и е най-известен с това, че рисува „ Мона Лиза “ и „ Тайната вечеря “.

Но той също по този начин изобретява, извайва, учи анатомия, палеонтология и прави доста, доста повече. Да Винчи е индивидът, за който множеството хора се сещат, когато употребяват термина „ Ренесансов човек “.

5. Йохан Вофлганг декор Гьоте– IQ: 210-225

Гьоте е може би най-известен с написването на фамозния " Фауст ", който към момента въодушевява безчет акомодации и респект до през днешния ден.

Част II на " Фауст " е оповестена през 1832 година, същата година, когато Гьоте умира. Той също по този начин направи многочислени приноси в науките.

6. Ким Унг-Йонг, професор – IQ: 210
 3 - те НАЙ-УМНИ зодии 3 - те НАЙ-УМНИ зодии
Както и сами знаете, невероятно е всички хора по света да сме с едно и също интелектуално равнище. Някои са имали шанса да се родят по-с...

Роден в Сеул през 1962 година, Ким е оповестен създател на 3-годишна възраст. Той върви по малкия екран на няколко пъти като малко дете, с цел да показва способността си да взема решение комплицирани математически задания надалеч над възприеманите възрастови граници.

По-късно Ким работи в Националния университет Chungbuk и в последна сметка става вицепрезидент на Изследователския център за развиване на Северна Kyeong-gi.

7. Кристофър Ланган, коневъд – IQ: 195-210

Лангън е най-известен с прокарването на тайни теории и влизането в дясното политическо придвижване. Той е бил подложен на критика за възгледите си, които наподобяват като фино затулен език на омразата. Лангън създаде „ Когнитивно-теоретичен модел на Вселената “, макар че, няма публични квалификации в областите, които тя обгръща, като физика, знание или теология.

8. Исак Нютон, физик – IQ: 193

Исак Нютон е роден в Англия през 1642 година и е най-известен с приноса си към главната физика, а точно теорията на гравитацията. Повечето възпитаници ще знаят историята с рухването на ябълката върху главата му. Той също по този начин направи талази в математиката, астрономията, оптиката и други Нютон пресмята формата на Земята като спънат сфероид, удостоверява, че слънцето е в центъра на Слънчевата система, изобретява броене, слага концепцията за нютонова течност, наред с други достижения. Нютон е бил професор по математика в университета в Кеймбридж. Той е заровен в гробница в Уестминстърското абатство, където близкият монумент възпоменава интелектуалния колос и неговите резултати върху света.
 5-те най-умни зодии дами 5-те най-умни зодии дами
Интелигентността е мощна мощ! Интелектуалните качества на дамите са в положение да привлекат вниманието на противоположния пол, по...

9. Алберт Айнщайн, физик - IQ 160

Алберт Айнщайн е може би най-известният физик на всички времена. Той е основателят на най-известното уравнение в света. Той е толкоз прочут член на най-умните хора в света, че даже името му е станало синоним на понятието талант.

За живота и кариерата на Айнщайн се носят доста легенди. Истината е, че той се е справил чудесно в проучването си от ранна възраст, изключително в региона на математиката и физиката. Той е бил женен два пъти и сантиментално привързан с съветски разузнавач. Той е работил за малко в патентно ведомство, преди да разгласява необятно прочетени публикации и да заеме позиция в университета в Берн.

Айнщайн е бил преследван от нацистите и е потърсил леговище от насилствения режим на Хитлер в Съединени американски щати. В последна сметка той се е присъединил в плана Манхатън и е работил по основаването на първата атомна бомба. Умира през 1955 година на 76-годишна възраст.

10. Рамарни Уилфред, студент – IQ: 162

Рамарни Уилфред е негър младеж от Лондон, който може да чете и написа, до момента в който стигне до предучилищна възраст. На 11 години той реализира по-висок резултат от тест за IQ от Алберт Айнщайн. Той принадлежи към семейство, което го предизвиква да откри своята пристрастеност в живота и те пътуват дружно в необикновени завършения като лов на вкаменелости.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР