Най-високият човек в света според книгата за рекордите на Гинес

...
Най-високият човек в света според книгата за рекордите на Гинес
Коментари Харесай

Най-високият човек в света живее в Турция СНИМКИ

Най-високият човек в света съгласно книгата за върховете на Гинес е 38-годишният Султан Кьосен от Турция. Той живее в югоизточната турска провинция Мардин.

Когато последно е измерван публично през 2018 година, той е бил 251 см. Той е с 30 см. по-висок от емблематичния американски баскетболист от ЕнБиЕй Шакил О`Нийл.



Освен че е най-високият човек в света, той има и най-големите ръце с размери 28,5 см от китката до върха на междинния пръст.

Растежът на Кьосен е резултат от акромегалия, породена от израстък, който засягщ хипофизната жлеза. Поради положението си, в последните години той употребява патерици когато върви.



От 2010 година Кьосен стартира лекуване на тумора на хипофизата в медицинския факултет към университета във Вирджиния и му е приложена терапия за надзор на несъразмерния му напредък. През март 2012 година е доказано, че лекуването е било дейно и растежът на Кьосен е спрян.

В всекидневието Султан се сблъсква с редица компликации, като намиране на подобаващи облекла или обувки поради необикновените си размери. Проблем е даже изолзването на общоприетоо транспортно средство.



Той не съумява да приключи образованието си поради високия си растеж и стартира да работи като аграрни производител.

Когато е бил младеж, Султан е записан в баскетболния тим на известния състезателен клуб Галатасарай. За страдание с времето той израснал прекалено много и към този момент не можел да играе, тъй като може да вкарва топката в коша единствено с едно разтягане. Той остава почитател на баскетбола и до през днешния ден и се включва като фен в играта за наслаждение.



Когато Султан беше публично измерен в Анкара, с цел да бъде регистриран за върховете на Гинес на 8 февруари 2011 година съдията трябваше да застане на стълба, с цел да може да сложи рулетката над главата му.

Да бъдеш толкоз висок обаче има своите дребни плюсове. Султан оказва помощ с лекост при окачване на пердета и промяна на крушки в къщи.

" Да бъда друг несъмнено е нещо, с което пребивавам, само че се веселя на вниманието на хората. Обичам фотосите, които хората вършат с мен. Всеки е друг, само че в последна сметка всички сме едни и същи хора. " споделя рекордьора.

Снимки Книгата на Гинес

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР