Най-високата енергийно ефективна ще бъде построена във Ванкувър, Канада. Британското

...
Най-високата енергийно ефективна ще бъде построена във Ванкувър, Канада. Британското
Коментари Харесай

Новата най-висока енегрийно ефективна сграда в света ще бъде в Канада, грабвайки короната от сегашния европейски първенец

Най-високата енергийно ефикасна ще бъде издигната във Ванкувър, Канада. Британското студио WKK Architects към този момент разкри визуализации на " вълнообразния " небостъргач Nelson Street 1075, който би трябвало да се трансформира в най-високата постройка с условие за енергийни характерности в света, написа списанието Dezeen.

Проектиран да бъде с аспект към парк Нелсън в квартал Уест Енд в града, небостъргачът с височина 178 метра ще има 480 високо енергийно ефикасни жилищни единици.

Проектът се създава от WKK Architects с IBI Group за Henson Developments и има за цел да показва, че актуалната високоетажна архитектура може да бъде построена по-устойчиво и да има строги стандарти за Passivhaus. Това е интернационален стандарт за енергийни характерности, като се има за цел постройките, издигнати по стандарта да имат понижени условия отопление и изстудяване на пространствата в постройката.

Това се реализира най-вече посредством високи равнища на изолираност и херметичност и потребление на механична вентилация на цялата структура.
 Руският Lakhta Center беше разгласен за небостъргач на годината
Руският Lakhta Center беше разгласен за небостъргач на годината

Той се намира в Санкт Петербург и е висок 462 метра

" Вече е известно, че Ванкувър е едно от най-хубавите места за живот в света ", изясни Том Райт, съосновател на WKK Architects. " Управленските органи на града също имат високи желания да го трансфорат в най-устойчивия град на земята ", сподели той.

" Вярваме, че новият небостъргач ще се трансформира в повратна точка за високите здания в градовете по света и чакаме огромен интерес към плана по време на неговото създаване и по-късно. ", съобщи той.

След като бъде приключена, постройката ще грабне купата на най-високата енергийно ефикасна постройка в света, измествайки 28-етажната жилищна височина в Билбао, Испания Bolueta, която е с височина 88 метра.

1075 Nelson Street ще се отличава с извитата си форма. На главната лицева фасада щенима две отвесни " ленти " от вълнообразна зелена обшивка.

Отличителната форма на небостъргача е създадена да оспори схващането, че енергийно ефикасните здания би трябвало да имат съществени квадратни форми.
 Мегапроект: Шест свързани между тях небостъргача в Китай
Мегапроект: Шест свързани между тях небостъргача в Китай

Проектът е наименуван One Excellence

" Това символизира ново начало и вяра към стабилно бъдеще, където забавните здания от архитектурна позиция към момента са изпълними ", сподели Райт.

За да се реализира стандартът Passivhaus е нужно да се се употребяват 40% високоефективни тройни стъкла и 60% супер изолирана стена. Това понижава топлинните загуби през фасадата на постройката до най-малко.

За новата постройка ще бъдат употребени две нискоенергийни вентилационни системи за възобновяване на топлината, които ще доставят чист въздух до всички жилища, като в същото време предотвратяват неприятни течения. Системата ще възвърне топлинната сила от изчерпания стар въздух и ще я употребява наново за отопление на влизащия чист въздух.

Подробности за интериорния дизайн на небостъргача не са разкрити, макар че се чака 480-те жилищни единици да включват 50 жилища чартърен и 328 жилището.

Плановете за строителство бяха утвърдени от градския съвет на Ванкувър на обществено чуване през юни 2020 година

И на други места във Ванкувър се стоят енергийно ефикасни здания като тази на Morphosis, чийто план е за 13-етажен офис за Lululemon.

Подобни здания се строят във всяка огромна европейска страна, Австралия, Китай, Япония, Русия, Канада, Съединени американски щати и Южна Америка. Изследователска станция даже е издигната по стандарта на Passivhaus в Антарктида.
 Небостъргач във формата на цвете ще се издигне на един от най-скъпите имоти, продавани в миналото
Небостъргач във формата на цвете ще се издигне на един от най-скъпите имоти, продавани в миналото

Той ще е висок към 200 метра и ще има 36 етажа
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР